Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 7 mei 2015
Leestijd: 5 minuten

Tracey Cunningham: ‘Jennifer Garner is zó lief’

Ze nam het haar van Emma Stone onder handen, heeft Jennifer Garner in haar telefoonlijst staan en oefende op Bette Midler. Celebritykapper Tracey Cunningham was welgeteld 23 uur in Nederland en Metro Mode sprak haar.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Less is more. Dat geldt eigenlijk voor alles in het leven en zo leef ik dan ook. Maar vooral wat betreft het kleuren van haar. Als iemand zegt dat ze platiunum blond wil, dan stel ik haar voor dat eens in gedeelten uit te proberen, door middel van platinablonde plukken. Want je wilt niet iets geven dat niet blijkt te staan, of wat iemand die drukbezet is niet iedere maand bij kan houden. Doe het voorzichtig, met babystapjes, bouw het op.

Lees ook: Modecolumn Sigrid Stamkot: ‘Iets in de mode’ doen

Wat is de meest gemaakte fout?
Alles in één keer alles willen. Maar dat is niet alleen een fout van de klant, het is net zo goed verkeerd van de kapper. Die zou dat niet moeten doen, en juist moeten adviseren. Een andere fout is het niet verzorgen van het haar. Dat doe je met je gezicht ook, dus waarom je haar vergeten?

Als nanny van Bette Midler was zij één van je eerste klanten. Wat betekent ze voor jou?
Ze is als een hele lieve, grappige Joodse moeder voor mij. Ze heeft me veel geleerd. Ze heeft me vooral bewust gemaakt van mijn spullen en wat er mee gebeurt als ik het weggooi. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik bij alles wat ik gebruik goed nadenk. De folies die ik gebruik, bijvoorbeeld: als Bette bij mij in de salon zou werken, zou ze me die folies uit laten spoelen, alles, iedere keer weer en ze opnieuw laten gebruiken. Totdat ze uit elkaar vallen en je ze wel weg moét gooien.

Voor Spiderman kleurde je het haar van Emma Stone van rood naar blond, en weer terug. Wat waren je gedachten bij die transformatie?
Ik dacht alleen maar: ik ben zo blij met Olaplex (wijst op het Amerikaanse product waarvoor ze in Nederland is, omdat het sinds deze maand ook hier verkrijgbaar is). Dat beschermt het haar tegen verven en zorgt dat de verf langer houdt. Het maakt het haar sterker. Als ik dit niet had gehad, zou ik het zeker drie keer hebben moeten doen, dus ik durf te zeggen dit product mijn leven minder zwaar maakt.


Emma Stone: van rood naar blond, en weer terug.

Lees ook: Vier ‘Hennesjes’ op Met Ball

Je staat te boek als celebrity hairstylist. Hoe vind je dat?
Ik heb daar geen problemen mee. Het klopt namelijk ook, ik werk met veel bekende namen. Maar ik doe ook veel ‘gewone’ mensen. Ik zie daar geen verschil in. Celebrities zijn ook gewone mensen als jij en ik en ik behandel iedereen hetzelfde. Als je een moeder bent van vier, met het huishouden op je schouders, zorg ik ervoor dat je je speciaal voelt. Je wilt hen bijna een betere dag bezorgen dan een bekende naam. Voor een actrice maakt dat niet uit, want die krijgt zo vaak zo*n behandeling. Ik wil juist die gewone mensen eruit laten zien als een celebrity. Omdat ze zich dan goed voelen.

Wilde je dit altijd al worden?
Ja, van jongs af aan. Niet dat ik echt gespecialiseerd zou zijn in haarkleuren, ik begon ook met knippen. Ik deed altijd mijn moeders haar, als sinds ik zeven of acht jaar ben. Mijn moeder was weg van de stijl van het haar van de Charlies Angels en wilde dat ook. Ze wist alleen niet hoe. Ik wel, en dus deed ik het.

Welke bekende naam staat je na aan het hart?
Ik heb zoveel bijzondere mensen in de stoel gehad, maar toch wel Jennifer Garner. Als ze aan het einde van de dag naar mijn salon komt, en ze weet dat ik de hele dag hard gewerkt heb en nog niet heb gegeten, dan staat ze erop dat ik eerst rustig ga zitten en wat ga eten. Dat soort dingen maakt het vak wel speciaal.

Lees ook: Seksistische advertentie Miu Miu verbonden

Wie heeft het beste haar ter wereld?
Poeh! Zie, hier heb ik dus een assistent voor, die er nu niet is. Zij is de helft van mijn brein en zou direct antwoord hebben. Ik denk Jessica Biel en Lily Aldridge. Maar ook Jessica Chastain, die zou ik heel graag nog eens onder handen willen nemen. Ze is een natuurlijk roodharige en daar ben ik geobsesdeerd door. Ik heb haar een keer ontmoet en moest me inhouden niet te vragen of ik als een soort aapje door haar haar te mogen graaien.

Wie staat er nog op je verlanglijstje?
Dan toch Jessica Chastain. En Madonna. Haar mensen hebben me een keer gebeld, via mijn bureau. Ik moest alles wat ik gepland had staan dat weekend afzeggen, en dat deed ik dus. Op het laatste moment werd alles afgezegd. Maar ik hou nog steeds van haar.

Wie is Tracey Cunningham?

Geboren in Seattle, verhuisde ze naar Californië om de nanny van Bette Midler te worden. Die betaalde haar opleiding. Eén van haar eerste klanten was Renee Zellweger voor de Tonight Show. Eenmaal opgepikt door Harper’s Bazaar en Allure, ging het balletje rollen. Inmiddels heeft ze het haar onder handen genomen van onder anderen Reese Witherspoon, Jennifer Lopez, Kate Beckinsale, Charlize Theron, Gwyneth Paltrow, Drew Barrymore, Jessica Biel, Naomi Watts, Dakota Johnson en Emily Blunt.
Ze heeft haar eigen salon, Mèche, in Beverly Hills.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tracey Cunningham: ‘Jennifer Garner is zó lief’
Sluiten