Alrik de Jong
Alrik de Jong Lifestyle 19 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Plus size-model gaat voor Holland’s Next Top Model

Nienke van der Peet uit het Noord-Hollandse Heemskerk gaat voor een primeur. Ze wil als eerste model met een maatje meer deelnemen aan het televisieprogramma Holland’s Next Top Model. De 27-jarige blondine heeft maatje 42-44, wat betekent dat ze onder de noemer plus size-model valt.

Van der Peet zou graag zien dat er naast slanke modellen ook meer vrouwen met een wat minder dun lichaam te zien zijn op televisie en in modecampagnes. “Toen ik zelf een tiener was, ben ik nogal onzeker over mijn lichaam geweest”, vertelt ze. “Ik was lang en had forse heupen, dijen en billen, nog voordat die helemaal hip waren”, zegt ze tegen RTV Noord-Holland.

Lees ook: Grootste plus size-model krijgt contract
Lees ook: ‘Plus size vrouwen zijn geen buitenaardse wezens’

Vroeger wilde de Heemskerker er uitzien als alle andere modellen. "Totdat ik dacht: in plaats van mezelf dit aan te doen moet het ideaalbeeld maar eens veranderen, ook om te voorkomen dat andere meiden met een maatje meer zich net zo rot voelen."

Met haar eventuele deelname hoopt Van der Peet bij te dragen aan een realistischer beeld van de vrouw. "Niet iedereen is gebouwd om in maatje 34 te passen en de gemiddelde Nederlandse vrouw draagt maat 42. Er zit dus een groot verschil tussen de modellenmaat en de realiteit voor veel vrouwen."

Stemmen

Om een wildcard te krijgen voor directe deelname aan het programma moet ze genoeg stemmen krijgen. Hier kun je stemmen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.