Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 18 mei 2015 / 07:55 uur

Balmain gastdesigner voor H&M

Hoezee! Het Zweedse modehuis H&M kondigt een nieuwe samenwerking aan. Het Parijse modehuis Balmain gaat als gastdesigner een collectie ontwerpen voor de betaalbare winkelketen. De collectie ligt dit najaar in de winkelschappen.

Unieke Parijse kans

Voor een ieder met een hart voor couture, maar een petit portemonnee is deze samenwerking een buitenkansje 2.0. De jonge Olivier Rousteing staat aan het roer van het modemerk en zal de gastcollectie onder zijn ontwerpershoede nemen. Zondagavond showden Olivier samen met celeb-kompanen Kendall Jenner (het halfzusje van Kim Kardashian) en Jourdan Dunn op de rode loper van de Billboard Music Awards een eerste glimp van de collectie-items.

"H&M staat voor eenheid"

“Ik wil mijn eigen generatie aanspreken, dat is het belangrijkste doel voor mij als designer. H&M geeft me de unieke kans om iedereen kennis te laten maken met de wereld van Balmain, mee te laten delen in deze droom. De samenwerking voelde voor mij heel natuurlijk: H&M is een merk waarmee iedereen zich kan identificeren. Het staat voor eenheid en daar kan ik me helemaal in vinden”, laat de ontwerper weten in een persbericht van H&M.

Lees ook: Fotoserie portretteert prachtvrouwen over de 70

Een mix van durf en streetwear

Ook het Zweedse modehuis is in haar nopjes met het binnen halen van het prestigieuze modelabel Balmain: “We zijn heel trots op de samenwerking met Balmain. De mix van de durf van haute couture en de attitude van streetwear is de unieke stijl van Balmain: weelderig en direct, sensueel en energiek. De link met de showbusiness en de muziekwereld voegt een extra verrassingselement toe”, laat Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor bij H&M weten.

Maar dan volgt de hamvraag: waar bestaat de collectie uit? Kleding, accessoires voor zowel mannen als vouwen. De collectie is vanaf 5 november online en in 250 winkels wereldwijd verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Balmain gastdesigner voor H&M
Sluiten