Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 20 apr 2015 / 08:50 uur

Video: Dit doet Photoshop met je lichaam

Hoe mooi vind jij jezelf? En hoeveel beïnvloedt de media jou dagelijks met betrekking tot de kijk op je eigen lichaam? Hoeveel wordt er gephotoshopt en hoeveel is echt? De Amerikaanse studente Kelsey Higley besloot voor haar studie mediakunst aan de universiteit van Oklahoma schoonheid en Photoshop onder de loep te nemen in een filmpje.

Lees ook: Video: Make-uppen door de eeuwen heen

Het filmpje bevat zo’n 126 foto’s die gemanipuleerd zijn door Photoshop. In het filmpje is te zien hoe Kelsey haar heupen, buik, borsten en gezicht kneedt. Waar ze op foto nog ‘normale’ vrouwenheupen heeft, verdwijnen deze als sneeuw voor de zon in maatje nul na enkele Photoshop-trucjes, incluis een extreme wespentaille en een giga borstpartij.

Lees ook: Video: Honderd jaar aan Koreaanse schoonheid

‘Het stop-motionfilmpje creëert de illusie dat ik mijn lichaam kneed zoals klei en doorloopt de verschillende stadia van wat als schoonheid wordt aangezien. Het toont aan hoezeer media en publieke meningen invloed hebben op ons zelfbeeld. Het is een constante strijd tussen de wil om er uit te willen zien als iemand anders en het accepteren van je eigen natuurlijke schoonheid’, vertelt Kelsey in het filmpje.

Manipulated from Kelsey Higley on Vimeo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Dit doet Photoshop met je lichaam
Sluiten