Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 2 apr 2015 / 17:55 uur

Versace jat ontwerp van American Apparel

Meestal zijn het de meer betaalbare ketens die worden beticht van het stelen van ontwerpen van groter modehuizen, nu is het andersom.

Lees ook: Modecolumn Sigrid Stamkot: Kunnen we even normaal doen?

Het Italiaanse modemerk Versace ligt onder vuur omdat het \een print van visual artist Kesh, gemaakt voor American Apparel, zou hebben gebruikt voor een shirt in haar collectie. Kesh ontwierp de print al in 2013 voor de Amerikaanse kledingketen.

https://www.instagram.com/p/03WDaHD2bm/

De ontwerpster plaatste op Instagram een foto en dringend verzoek aan het Italiaanse modehuis om te stoppen met het voor 650 dollar verkopen van haar 30 dollar kostende T-shirt. ”Ik werd er op geattendeerd door een vriend van me”, zo zegt ze tegen de Huffington Post. ”En het duurde even voordat ik me realiseerde dat dit geen goedkope Chinese namaak was."

Echte stappen gaat de artiest niet ondernemen, maar erkenning, compensatie of samenwerking zou wel fijn zijn, zo zegt ze.

Lees ook: ‘Ik had een totale black-out toen ik Jason Wu ontmoette’

Het bewuste T-shirt van American Apparel was destijds een hit, met dragers als onder anderen Cara Delevingne en Jourdan Dunn. Het Versace-exemplaar staat bij warenhuis Selfridges online inmiddels als ’niet meer op voorraad’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Versace jat ontwerp van American Apparel
Sluiten