Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 2 apr 2015 / 08:30 uur

Modecolumn Sigrid Stamkot: Even normaal doen

Stop. Tot hier en niet verder.
Ik heb het aanschouwd. Gedoogd. Maar het dreigt nu volledig uit de hand te lopen.
Vooropgesteld: Ik vind het helemaal prima als mannen ‘in touch zijn met hun vrouwelijke kant’, en daardoor vrouwendingen doen, roepen en dragen. Geen enkel probleem. Wenkbrauwen in model borstelen? Maakt me niet uit. Haartechnisch langer voor de spiegel dan ik? Prima.

En andersom net zo goed. Ik kan ook niet anders zeggen, aangezien ik met mijn korte stekeltjeshaar (de therapie is net afgerond) en in mijn broers vesten en truien (bij gebrek aan vriend, ik was namelijk 11, maar dus toch al wel onbedoeld heel trendsettend) destijds ook enorm ‘in touch was met mijn mannelijke kant’. Iets teveel zelfs misschien, maar dat terzijde.
Kijk, als mensen daar zelf toe beslissen, is er niets aan de hand, want dan is het een natuurlijk iets, en geloofwaardig.

Maar als merken er in ene een trend zien en daar koste wat het kost op in willen springen, wordt het minder leuk. Irritant zelfs. Want nee, we hoéven geen tandpasta voor mannen. Dagcrème soit, vanwege het verschil in huid tussen mannen en vrouw. Maar verschilt het mannelijke glazuur met dat van een vrouw? Krijg ik, nu ik die tandpasta heb geprobeerd, dan eindelijk haar op mijn tanden?

En dan zijn er nu ook reinigingspads voor mannen. Nogmaals: als mannen hun wimpers willen accentueren met mascara, of een opkomend puistje met touche éclat; helemaal prima. Maar dat ze dat dan met speciále watjes er weer vanaf moeten halen? Kom op mensen!
Vervolgens slaat de hele trend door. In het schap, maar ook voor de spiegel. Door de media gek gemaakte, niet al te sterk in hun schoenen (m/v) staande meiden scheren hun gezicht. Zodat de make-up beter blijft zitten.

Het moet stoppen. Nee, niet terug naar neanderthalergedrag van de mannen en overbehaarde vrouwen, maar mag het weer even normaal? Dank u.

Lees ook:
Modecolumn Sigrid Stamkot: Zwart enzo
Modecolumn Sigrid Stamkot: Zij wel
Modecolumn Sigrid Stamkot: Seizoensclash 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Modecolumn Sigrid Stamkot: Even normaal doen
Sluiten