Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Lifestyle 3 apr 2015 / 13:21 uur

Het leed dat de vrouwentas heet

Handtassen van vrouwen zitten vrijwel altijd bomvol met allerlei (overbodige) spullen. Wat er precies allemaal in zit mag Joost weten, maar dames zeulen heel wat mee. Ze sjouwen zich zelfs bijna letterlijk een breuk, of eigenlijk een ontsteking, aan die tassen. Dat zegt dr. Houman Danesh, directeur integratieve pijnbestrijding bij het Mount Sinai Ziekenhuis in New York, tegen BuzzFeed.

Lees ook: Zo wordt een Dior-tas gemaakt

Hij stelt dat de meeste vrouwen hun tas precies bovenop de levator scapulae dragen, een spier tussen de nek en de schouder. ‘’Gecombineerd met een slechte houding en spieren die al vermoeid zijn van het naar voren leunen tijdens het werken op een computer, kan dit leiden tot pijn aan de nek en schouders. Die pijn kan hoofdpijn en zelfs migraine veroorzaken. Bovendien kan een te strak gespannen spier leiden tot artritis, een ontsteking van de gewrichten”, aldus dr.Houman Danesh.


De levator scapulae. Foto: Wikipedia

Lees ook: Moeder wil baby in tas vliegtuig in smokkelen

Rachel Wilkerson Miller van Buzzfeed besloot naar aanleiding hiervan de tassen van 31 vrouwen te wegen. Wat blijkt? Gemiddeld hebben dames een tas van bijna drie kilo aan hun schouder of arm hangen. Items die in elke tas wel te spotten waren, zijn een laptop of tablet, make-upspullen, een grote portemonnee, een agenda en natuurlijk de mobiele telefoon en sleutels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het leed dat de vrouwentas heet
Sluiten