Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 23 apr 2015
Leestijd: 3 minuten

10 trucjes om schoendraagleed te verzachten

Wie dagelijks op schoenen loopt (zoals bijna elk mens) loopt op den duur tegen een aantal ongemakken aan: Blaren, pijn of een vieze geur. Het is doodzonde als die mooie muiltjes of fijne sportschoenen daardoor in het stof van jouw schoenenkast staan te vergaan. Metro Mode wil je helpen het schoenenleed te verzachten. Schrijf mee…

1. Teenslippers met stof
Omdat de zomer lonkt en de slippers om de hoek van jouw schoenenkast gluren, moeten jouw slippers alvast ‘draagklaar’ gemaakt worden.
Koop of knip een stuk stof en bind deze (sierlijk) om de strengels van je teenslippers heen. Zo kunnen je voeten de slippers inlopen zonder dat je last krijg van striemen of blaren. Vind je het een waardige toevoeging? Kies een extra leuk stofje zodat je de stofjes kunt laten zitten.

2. Schuur(papier) je zolen
Nieuwe of bijster gladde schoenen in de kast staan? Met een stuk grof schuurpapier kun je jouw schoenzolen gemakkelijk opschuren en minder glad maken.

3. Tenen tapen
Heb je een feestje of evenement waarbij je die hoge hakken wel aan moet, maar weet je nu al dat deze gigantisch veel pijn gaan doen? Voor het volgende trucje hoef je niet eens bij de scouting gezeten te hebben. Bind je derde en vierde teen samen met (pleister)tape van de plaatselijke drogist. Dit trucje voorkomt pijn aan de bal van je voet.

4. Babypoeder op je binnenzolen
Niets zo irritant dan piepende of grommende schoenen tijdens het lopen. Doe een beetje babypoeder op de bodem van je schoenzolen, of onder de binnenzool als je deze kunt liften, en het piepen zal veel minder zijn. En het ruikt heerlijk!

5. Gel deodorant tegen blaren
Wie dacht dat deodorant alleen als bestrijding van okselgeuren dient heeft het mis. De ouderwetse gel deodorant dient moeiteloos als beschermer van eventuele blaren. Smeer wat van de deodorant aan de binnenkant van je schoen ter hoogte van je hiel en hak en je kunt weer dansen.

6. Kranten en leerspray voor schoenschachten
Laarzen die strak zitten om je kuiten, bah. Gelukkig kan jouw krantenabonnement niet alleen dienen als leesvoer maar tevens soelaas bieden bij deze schachtongemakken. Spuit je lederen laarzen in met leer stretchspray en doe er een flink aantal kranten in totdat de schacht gespannen staat. Laat je laarzen een nachtje zo staan, et voila.

7. Theezakjes in stinkschoenen
Heb je sportschoenen of schoenen in de kast staan die je heel leuk vindt, maar die jammer genoeg niet zo fris meer ruiken? Vul de schoenen met ongebruikte theezakjes. De zakjes zullen de lucht in jouw schoenen opnemen en absorberen.

8. Hak inkorten
Zijn je hakken eigenlijk te hoog maar vind je ze te mooi om weg te doen? Laat de hakken bij een schoenmaker een paar centimeter inkorten. Het verschil kan wonderen doen, ja heus!

9. IJsblokzakjes tegen tenenkramp
Zitten je schoenen net iets te strak bij je tenen en krijg je daardoor kramp? Doe in elke schoen een waterdicht zakje met ijsblokjes en laat deze tot vlak voor het dragen in je schoenen zitten. De kramp zal minder zijn door de werking van het ijs op het materiaal van je schoenen.

10. Dikke sokken en föhn bij blaren
Nieuwe schoenen inlopen? Doe je dikste paar sokken aan, trek je schoenen aan en zet je föhn op de plekken van je voeten waarvan je weet dat ze pijn gaan doen. Door het warm worden en oprekken van het leer maakt de schoen meer ruimte voor je voet, en zal zich sneller naar de vorm van jouw voet vormen.

Lees ook: Deze beauty producten vind je in de koelkast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.