Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 25 mrt 2015

Tassen van spooknetten voor Greenpeace

Om de Noordzee te redden, heeft ontwerpster Danielle Derksen van Dress me Dutch twee verschillende tassen gemaakt van garnalennetten.

Lees ook: Nike Air Max geëerd met eigen internationale feestdag

De tassen zijn gemaakt van zogeheten spooknetten; visnetten die vissers in de Noordzee dumpen als ze kapot zijn. Zeedieren raken verstrekt in die netten, verwonden zichzelf en sterven zelfs, omdat ze zich niet uit de mazen kunnen ontworstelen. "Wereldwijd is 650.000 ton aan spooknetten terug te vinden. Dit is mijn kleine bijdrage om te laten zien dat we iets moois kunnen maken van visnetten die nu nog als afval in zee achterblijven", aldus Derksen.

Lees ook: Tv-serie Black Orphan krijgt eigen kledinglijn

In april gaat Greenpeace op spooknettenjacht in de Noordzee. De ontwerpster staat dan aan de kade paraat met een geïmproviseerd naai-atelier om een poging te doen van vers opgeviste netten binnen een paar uur gebruiks- of mode-artikelen te maken. Een tas of een shirt met een zeeluchtje weliswaar, maar na een keer in de wasmachine een uniek item.

De tassen zijn te winnen op de site van Greenpeace.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tassen van spooknetten voor Greenpeace
Sluiten