Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 30 mrt 2015 / 15:05 uur

Olcay Gulsen klaar voor laatste Emma Fundraising

De Emma Fun(d)raising Night voor het Emma kinderziekenhuis AMC vindt vanavond, na vier edities, voor de laatste keer plaats. Nog eenmaal wordt er geld opgehaald voor de metamorfose van het ziekenhuis. Oprichtster van modelabel Supertrash en bestuurslid van Embrace Emma Olcay Gulsen vertelt over deze laatste fundraising avond van Stichting Embrace Emma.

Waarom ben je verbonden aan de Emma Fund Raising Nights?
“Ik was er de eerste twee Emma Fundraising Nights bij als genodigde. Wat een feest! Ik vond het zo knap hoe ze een fundraising night in zo´n hip jasje konden steken. Later ben ik gevraagd voor het bestuur, waar ik als enige vrouw zitting had. Met als doel middels een frisse blik kijken hoe we die twee (benodigde) miljoen bij elkaar konden krijgen. Ik ben zo trots dat ons dat gelukt is!”

Wat hebben de afgelopen edities jou opgeleverd qua gevoel?
“Het is geweldig om te zien hoe je met een groep mensen zoiets moois neer kunt zetten voor zo’n belangrijk goed doel. Daar krijg ik veel energie van! Natuurlijk is het een feest en staan we met zijn allen te knallen en te dansen, maar je doet het uiteindelijk allemaal voor het Emma kinderziekenhuis. Met de ingezamelde twee miljoen willen ze ervoor zorgen dat zieke kinderen zich thuis voelen, dat patiënten en ouders terecht kunnen op een mooie, fijne plek. Dat raakt me natuurlijk en zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond sta. Het is ontzettend dankbaar werk. “

Heb je een leuke EFN-anecdote?
“Ik heb vorig jaar geboden op de New York marathon. Die staat namelijk al jaren op mijn bucketlist. Nu zou het er eindelijk van komen. Helaas was ik veel te druk om te trainen en heb ik de trip alsnog niet kunnen maken.“

Mode draait vaak om buitenkant, zou je meer goede dingen willen zien?
“Natuurlijk is mode in eerste instantie buitenkant, maar voor mij en mijn merk is het tegelijkertijd zoveel meer: mode is ondernemen, zelfverzekerd zijn en een business runnen. Ik hoop daarin niet alleen een voorbeeld te zijn voor andere ondernemers – zowel mannen als vrouwen -, maar ik steun en adviseer startups ook regelmatig. “

Zou je overwegen om een goed doel te verbinden aan Supertrash?
“Ik steun verschillende goede doelen, waaronder Stop Aids Now, Orange Babies en een aantal andere. Natuurlijk is het idee wel eens voorbij gekomen, maar er zijn zoveel goede doelen met de juiste expertise in huis, waarom zou ik hen niet steunen? Maar….zeg nooit nooit. Je weet maar nooit wat er in de toekomst op je pad komt!”

Lees ook: Parmantige prinsessenpakjes bij première Cinderella

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Olcay Gulsen klaar voor laatste Emma Fundraising
Sluiten