Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 25 mrt 2015 / 13:12 uur

Nike Air Max geëerd op speciale dag

Ter ere van de tweede internationale Nike Air Max dag, die donderdag plaatsvindt, hebben diverse voetballers de iconische sportschoen de liefde verklaard.

Lees ook: Sneakers we love: De Nike City Collection

Voetballer David Luiz kreeg zijn eerste paar van zijn moeder, zo herinnert hij zich. Lang heeft hij er niet van kunnen genieten, want hij werd beroofd van zijn sportschoenen. ”Ik wilde de schoenen echt niet afgeven, omdat mijn moeder ze op afbetaling had gekocht. Dus ik zeg tegen die dief: ’Je krijgt ze niet, mijn moeder heeft ze nog niet eens betaald. Ze heeft nog heel lang moeten betalen voor schoenen die ik dus allang niet meer had.”
Hoeveel paar de voetballer, die een voorliefde voor de Air Max 90 heeft, in huis heeft, weet hij niet. ”Ik denk een stuk of twintig. Als ik een nieuw paar koop, geef ik een oud paar weg aan vrienden of familie die dezelfde maat dragen.”

David Luiz.

Ook voetballer Kyle Walker is een Air Max 90 fan, zo zegt hij. ”Ik weet nog dat ik naar het huis van een vriendje ging en vroeg ik of ik die van hem kon lenen. Ik leende alleen zelf niet uit: ik wilde die van mij niet ruïneren.”
De speler van Tottenham Hotspur veegt de schoenen die hij die dag heeft gedragen zelfs af met een doekje, voor hij ze terug zet in zijn speciaal gebouwde sneakerkast. “Mijn moeder zei me altijd dat ik dingen met respect moest behandelen, omdat ze dan langer meegaan. Dat is wat ik probeer te doen.”

Kyle Walker.

Geschiedenis

De Nike Air Max zag het levenslicht in 1987. De baanbrekende technologie met lucht paste het bedrijf inmiddels al acht jaar toe, maar designer Tinker Hatfield bedacht dat het ook zichtbaar moest zijn. Dat idee werd niet met gejuich ontvangen en kostte Hatfield bijna zijn baan, maar uiteindelijk werd de sneaker met het kenmerkende ’raampje’ één van de meest verkopende.
De laatste jaren beleeft de schoen een enorme comeback: webshop ASOS signaleerde in 2013 een stijging van maar liefst 320 procent in de verkoop van de Nike Air Max ten opzichte van het jaar ervoor. Ook grote namen als Rita Ora, Lily Allen en zelfs president Obama worden er regelmatig op gesignaleerd.

Lees ook: American Apparel wil geen hoeren meer in campagne

Speciaal voor Nike Air Max dag heeft het merk hun allereerste model op de markt gebracht: de Nike Air Max Zero.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nike Air Max geëerd op speciale dag
Sluiten