Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 9 mrt 2015 / 10:00 uur

Neon tassenpropaganda

Hebbes, een gouden vondst uit oma’s kast! Een goede kans om een vintage pronkstuk nieuw leven in te blazen. Dat moet ontwerpster Michele Pred ook gedacht hebben. Zo heeft deze designer 48 vintage tassen uit de jaren ’50 en ’60 een make-over gegeven met een politiek tintje.

Lees ook: Dit is make-uppen voor gevorderden

De tassen uit de ‘Pred-a-Porter Pro-Choice’-lijn zijn allemaal bezet met neon propaganda teksten die oplichten door middel van batterijen. Denk aan slogans als ‘Equality’ en ‘My Body My Business’. De ontwerpster maakt met de tassenlijn een statement die richting verschillende (verkeerde) politieke keuzes een vuist vormen.

Het werk van Michele is te bewonderen in de Nancy Hoffman galerij in Chelsea en maarliefst 5 procent van de opbrengst gaat naar NARAL Pro Choice (een non-profit organisatie die pleit voor reproductieve keuze) in New York.

Lees ook: Van Victoria Beckham mogen we dood vallen

Wij voelen een regelrechte Do It Yourself aankomen. Ga bij de plaatselijke kringloop naar binnen of neem een diepe sierlijke duik in oma’s kast.

  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Neon tassenpropaganda
Sluiten