Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 12 feb 2015

Wordt dit dé nieuwe health trend?

Bekend met het fenomeen de sauna? Wel, dit is er eentje van een ander kaliber. De Cryo sauna is in plaats van een gebruikelijke sauna ijs en ijskoud. Sporters en topmodellen als Jessica Stam gebruiken het als ‘verfrisser’. Handig zo net na het startschot van New York Fashion Week. Wordt dit de nieuwe trend op het gebied van health en beauty?

IJSKOUD
De Cryo sauna heeft een gemiddelde temperatuur van -120 tot -160 graden Celsius en een gemiddelde behandeling duurt tussen de 1,5 en 3 minuten. Cryotherapie betekent dan ook niets meer dan therapeutisch gebruik maken van kou.

Lees ook: Lama’s en pyjama’s bij fotoshoot Vogue US

De kou in de sauna is geen gewone winterse kou, het is cryogene gas (gezond, niet schadelijk). Door de extreem lage temperatuur krijgt je lichaam een thermische shock en worden verschillende functies gestimuleerd.

Zo wordt je vermoeidheidsgevoel minder en wordt de toevoer naar alle organen en weefsels extra gestimuleerd. Maar dat is niet het enige. Het verstevigt en verjongt de huid.

Lees ook: Straattaal voor Oscar de la Renta

CRYOTHERAPIE VERSUS CRYO SAUNA
Cryotherapie in het algemeen wordt zeker niet alleen gebruikt om er mooier en minder moe van te worden. Mensen met o.a. chronische pijnen, reuma, een afgezwakt immuunsysteem en de menopauze kunnen terecht voor een behandeling Cryotherapie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wordt dit dé nieuwe health trend?
Sluiten