Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 27 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Modecolumn Sigrid Stamkot: Winterperikelen

Ik weet nog goed hoe ik afgelopen zomer schreef over het toonbaar blijven tijdens extreme warme weersomstandigheden. De (Spaanse) thermostaat wees dertig graden aan. Het zweet gutste uit mijn lijf, mijn haar piekte alle kanten op. Zo*n verhit hoofd met kansloos haar was het enige nadeel van de zomer, zo oreerde ik.

Nee, dan de winter. Dan hebben we dat soort problemen niet.
Wel, dus.

Want nee, het haar gaat wellicht niet alle kanten op staan omdat het door zout zweet daartoe gemanipuleerd wordt. Maar echt beter gaat het ook niet zitten van een muts, die moet beschermen tegen kou en natte sneeuw. Nog los van het feit dat er maar weinig mensen beschikken over het ultieme mutsenhoofd (hoi Karlie Kloss en Imaan Hammam), gaat dat geval (beanie, hoofdband, gebreid, you name it) ook een keer van het hoofd af. En dan neemt het je haar tot aan de laatste punten mee, want statisch als het is, wil het zo lang mogelijk in de buurt van die warme muts blijven. Om vervolgens in treurige sliertjes tegen de wangen te plakken, of zonder enige vorm van volume naar de grond te wijzen.

Het die ochtend zo verwoed geföhnde kapsel is nergens meer te bekennen. Wat rest, is een platgeslagen coupe waar een hoofdhuidmassage of voorzichtig touperen ook niets goeds brengt.
Goed, die blozende wangetjes geven dan wel een positieve draai aan het geheel. Dat effect wordt direct teniet gedaan door zwarte vlekken onder de ogen, veroorzaakt door natte sneeuw, die van alle mogelijkheden juist op jouw zorgvuldig opgemaakte wimpers moest landen. En zie, net als *s zomers, kan daar *s winters ook een enkele zweetdruppel op het voorhoofd verschijnen. Want dat shirt met daarover een coltrui met daarboven een dikke sjaal met daarover een lammy coat bleek toch net iets te veel van het goede.

Doe dan toch maar die zomer.

Lees ook:
Modecolumn Sigrid Stamkot: Crisis versus consument
Modecolumn Sigrid Stamkot: We zitten in een mode-impasse
Modecolumn Sigrid Stamkot: Lekker polderglamoreus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Modecolumn Sigrid Stamkot: Winterperikelen
Sluiten