Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 26 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Modecolumn Sigrid Stamkot: Kostdatnou die Oscarlook?

De beeldjes zijn uitgedeeld. De best (Lupita Nyong’o, Cate Blanchett, Julienne Moore, Chloë Grace Moretz) en niet zo best geklede (Nicole Kidman, Naomi Watts) actrices bekend. Maar daags na het Oscarspektakel komen er bedragen naar buiten die de monden van ons eenvoudige stervelingen doen openvallen.

Hoeveel zo’n lookje voor het Hollywood-evenement van het jaar bijvoorbeeld kost.
Men neme Cate Blanchett. Alleen al haar Armani Privé jurk kostte een slordige 100.000 dollar. Niet wetende of de Oscar winnende actrice het er ook daadwerkelijk voor heeft betaald, of dat Mr. Armani wist dat een dankwoordje van anderhalve minuut bij het evenement al snel zo’n vier miljoen dollar aan mediawaarde oplevert, maar toch.Maar met alleen een jurk ben je er natuurlijk niet: het oor wil ook wat, evenals de pols en de vinger. En dus topte ze de outfit af met zo’n 18 miljoen dollar aan sieraden.

Daarmee is Cate tevens winnaar van de prijs voor duurst aangeklede celeb, dit jaar. Op de voet gevolgd door Charlize Theron, die die avond 15.89 miljoen dollar waard was. Ook leuk te weten: de Calvin Klein jurk van Lupita Nyong’o telde zesduizend parels, die gemiddeld zo’n 25 dollar per stuk doen.

En dan hebben we het alleen nog maar over de outfit en sieraden, hè? Voordat die binnen zijn, hebben de grote namen daar al een stylist opgezet, à gemiddeld zevenduizend dollar per dag. Eenmaal een jurk gevonden, moet die vaak nog worden vermaakt. Kosten: duizend dollar.
Op de dag zelf wordt er gemiddeld drieduizend dollar uitgegeven aan haar, manicure, pedicure en make-up.

Die maquillage wordt aangebracht op een zo schoon mogelijke huid, dus een bezoek aan de schoonheidsspecialiste daags voor het event is nodig: Mila Kunis besteedde zevenduizend dollar aan een pre-event facial, bijvoorbeeld.
Ook zal er links en rechts nog een fillertje worden ingespoten. Een consult bij een gerenommeerd arts alleen al kost zevenduizend dollar. Ook vaak vlak voor de Oscars gedaan: een spuitje botox à duizend dollar in de oksels, om zweetplekken in de gemiddeld 15000 dollar kostende jurken te voorkomen.

Kortom: nog voordat de actrices zich in het rode pluche van de stoelen kunnen neerzetten, zijn de beste mensen al een bedrag kwijt waar je eng van wordt. Vind je het gek, dat sommige actrices dan een tikkie beteuterd kijken als ze ook niet eens gewonnen blijken te hebben?

Lees ook:
Modecolumn Sigrid Stamkot: Die verrekte dresscode
Modecolumn Sigrid Stamkot: Crisis versus consument
Modecolumn Sigrid Stamkot: Winterperikelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Modecolumn Sigrid Stamkot: Kostdatnou die Oscarlook?
Sluiten