Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 10 feb 2015

Kogelwerende kleding voor kids op de markt

Hij werd al bekend met zijn modieuze kogelwerende pak. In mei brengt Yavus Yilmaz, CEO van Panamera Group uit Eindhoven, ook een kogelwerende kinderkledinglijn op de Europese markt.

Stijging

CNN, Al Jazeera en nog veel meer ‘grote en vreemde media’ heeft hij al aan de lijn gehad. Yavus Yilmaz, CEO van Panamera Group uit Eindhoven, gaat de wereld over met zijn kogelwerende designkleding.

In Zuid-Amerika is de kogelvrije kleding al booming en er was dan ook geen reden die markt uit te breiden naar andere landen. Dus deed Yilmaz het: hij heeft de rechten om het merk Miguel Caballero in Europa en Turkije te verkopen. En dat gaat goed. Al heeft de recente liquidatiegolf in Nederland daar niet veel mee te maken, zo denkt de ondernemer. „We hebben het er intern natuurlijk wel over gehad. We hebben honderd procent meer aanvragen, maar dat komt puur omdat de media er nu op in springen.”

Lees ook: Plastische chirurgie voor betere selfies

De lijn biedt onder meer jassen en ondershirts, met prijzen beginnend bij 2400 euro. Gemaakt van zachte stof en in ‘trendy, tijdloze en fashionable’ modellen. Daarmee verschilt het van de bekende kogelwerende vesten, die doorgaans goed herkenbaar en vooral niet al te hip zijn. „Caballero werkt met de best ontwerpers om het er zo mooi mogelijk uit te laten zien, en met heel speciale stoffen. Wat voor precies, wordt niet gezegd: dat is het geheim van de smid.”De kogelwerende bodywarmer met rugzak voor kinderen.

Lees ook: Mwah, tja of ja!: De Grammy outfits onder de loep

In mei komt er een kinderkledinglijn op de Europese markt. De collectie biedt bijvoorbeeld een bodywarmer met rugzakje eraan, in vrolijke kleuren. Hoewel kinderen op sommige scholen in Amerika al verplicht zijn dergelijke kleding te dragen, vermoedt Yilmaz dat het in Nederland zo’n vaart niet zal lopen. „Maar het kan ook voor vakantie naar een niet al te veilig land zijn, of voor een zakenman die zijn kinderen meeneemt.” Of voor de nazaten van hoge mensen uit de onderwereld? „Daar willen we niets mee te maken hebben”, zegt de ondernemer stellig. “Dat wordt ons natuurlijk vaak gevraagd, maar wij vragen niet waar het geld vandaan komt. Dat is niet onze zaak. Iedereen heeft recht op veiligheid. En hiermee is je kind voor een paar honderd euro veilig.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kogelwerende kleding voor kids op de markt
Sluiten