Redactie Metro
Redactie Metro Lifestyle 12 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Eerste modeshow met Down syndroom-model

De New York Fashion Week krijgt een primeur: een model met het syndroom van Down zal de catwalk op gaan. Actrice Jamie Brewer zal een nieuwe creatie van Carrie Hammer presenteren.

“Het is inspirerend om een rolmodel te zijn voor jonge mensen en ze aan te moedigen om zichzelf te zijn”, vertelt Brewer in een interview met Today. Brewer, die lijdt aan het syndroom van Down, was al een tijdje een rolmodel voor verstandelijk gehandicapten met haar rol in de televisieserie American Horror Story.

Vereerd

Brewer speelt nu de hoofdrol in de campagne van modeontwerpster Carrie Hammer genaamd Role Models Not Runway Models. Voor haar show nodigde ze ook vriendin Danielle Sheypuk uit, die in een rolstoel zit. Brewer voelt zich goed in de creaties van Hammer, vertelt ze. "Het is geweldig. Veel vrouwen hebben veel kanten aan hun persoonlijkheid, deze jurk past bij de mijne. Ik voel me vereerd om het te mogen dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste modeshow met Down syndroom-model
Sluiten