Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 11 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

De mooiste creaties van Alexander McQueen

Vandaag vijf jaar geleden pleegde Alexander McQueen zelfmoord. De heftige dood van de Engelse ontwerper heeft de reputatie van het modehuis niet aangetast: nog altijd staat het in de hoogste regionen van de modewereld.

Lees ook: McQueen plande zijn dood op de catwalk

Recent werden bizarre details bekend over zijn voorgenomen zelfmoord. Hij zou zich in een glazen kubus op de catwalk van zijn laatste show van het leven willen beroven. Gruwelijk, maar ergens wel des McQueens, die van controverse hield. Zo schokte hij met zijn collectie die de titel Highland Rape meekreeg en in 1998 werd het publiek getrakteerd op autorobots met rondsproeiende verf en een optreden van het dubbel geamputeerde model Aimee Mullins op ingewikkelde houten benen. Al is een publiekelijke zelfmoord wel weer van een ander kaliber, natuurlijk.

Lees ook: Docu-debuut voor ontwerper Jeremy Scott

McQueen mag dan vijf jaar dood zijn, zijn creatieve geest beheerst de modewereld nog altijd. De expositie AlexanderMcQueen: Savage Beauty geldt als één van de meest bezochte modetentoonstellingen ooit, en recentelijk gaf Amal Alamuddin haar George Clooney het jawoord in een jurk van het modehuis.

Ter nagedachtenis aan Alexander McQueen selecteerde MetroMode.nl een aantal mooie beelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De mooiste creaties van Alexander McQueen
Sluiten