Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 11 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Amsterdam krijgt mannenmodebeurs

Van 16 tot en met 18 februari vindt op het Westergasterrein in Amsterdam de eerste editie van de mannenmodebeurs The Low Show plaats, meldt Textilia. Op de beurs staan zo’n veertig merken als Fjällräven, Red Wing Shoes, Barbour en Filson uit onder meer Amerika, Italië, Duitsland en Scandinavië, die hun collecties voor het najaar van 2015/2016 zullen tonen.

Lees ook: Karl Lagerfeld ontwerpt kinderkleding

Organisator Kenneth Jaworski was voorheen retail-architect bij tradeshows als Bread & Butter en wist dat er behoefte was aan een beurs in de Benelux, zoals die bijvoorbeeld ook in Duitsland bestaat. "Voor middelgrote en kleinschalige merken die draaien om heritage en kwaliteit is op grote beurzen weinig ruimte", was zijn ervaring. "Ik wilde een plek creëren waar buyers met interesse in dit soort merken onder één dak meerdere orders kunnen schrijven.

Lees ook: Urban Outfitters ligt weer eens onder vuur

De beurs is niet voor gewone consumenten toegankelijk, enkel voor merken, inkopers en pers. Ik zie het ook eerder als een grote showroom dan een beurs. In plaats van naar vier verschillende showrooms te gaan, kunnen inkopers nu op één plek terecht."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam krijgt mannenmodebeurs
Sluiten