Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 2 jan 2015

Van gepest naar Naomi Campbell look-alike

Het is een klassiek verhaal: vroeger gepest vanwege haar lengte en dunne postuur, maakte de Engelse Lystra Adams (37) later carrière als look-alike van topmodel Naomi Campbell.

Lees ook: Beautyproducten worden steeds slimmer

Als tiener hoorde ze klasgenootjes altijd over haar fluisteren, en werd ze zo gepest dat ze iedere dag een paniekaanval kreeg als ze naar school moest. ”Het was verschrikkelijk”, aldus Lystra in de Daily Mail. ”Maar het heeft me wel tot een sterk persoon gemaakt. Kijk mij nu eens!"

In 1997, op het hoogtepunt van Naomi’s carrière, verhuisde Lystra van Montserrat naar Yorkshire. Ook dáár staarden de mensen haar weer aan, maar om een andere reden: de vergelijking met het topmodel was treffend. ”Ik had geen idee wie Naomi Campbell was, totdat een vrouw op straat naar me toe kwam en zei dat ik op haar leek. Toen ik haar op internet opzocht, voelde ik me gevleid."

Ze schreef zich in bij een modellenbureau en de afgelopen 15 jaar heeft Lystra verschillende taken gehad: van het bezoeken van evenementen, waar ze met limousines naartoe werd gereden, tot het lopen over de rode loper.

Lees ook: Kanye West best geklede man van 2014

De afgelopen jaren heeft ze het iets minder druk, nu het topmodel in de luwte lijkt te leven. ”Het wordt tijd dat ze zich weer als een diva gaat gedragen en met telefoons gaat gooien!" grapt ze. Wel wordt ze nog dagelijks aangesproken, wordt haar om handtekeninen gevraagd en ontvangt ze fanmail.

Oordeel zelf of Lystra op Naomi lijkt, bekijk de foto’s hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Van gepest naar Naomi Campbell look-alike
Sluiten