Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 18 jan 2015 / 19:30 uur

Noorse docu toont misstanden in modewereld aan

Het is een heet hangijzer, de dagelijkse misstanden in de wereld achter de kleding die wordt gedragen. Ook de Noorse filmregisseur Joakim Kleven wilde de problematiek aan de kaak stellen, en deed dat met zijn documentaire Sweatshop, die door de Noorse krant Aftenposten op de website werd uitgezonden.

Lees ook: Hebben: 50 Shades of Grey beer

De webreeks had zijn laatste aflevering in september, maar heeft nadien de nodige belangstelling getrokken. De drie in de docu gevolgde fashionista’s zwengelden het debat rond het thema aan, en gingen zelfs met hoge heren van H&M om de tafel zitten om druk te zetten de omstandigheden te verbeteren.

Lees ook: Wat kostten de Golden Globe-jurken?

In Sweatshop worden drie modeliefhebbers naar Cambodja gevolgd, en zien we de ontsteltenis wanneer het drietal ontdekt dat de kleren die ze in Noorwegen bijeen shoppen gemaakt worden door onderbetaalde arbeiders. Beetje bij beetje komen de fashionista’s achter de waarheid achter hun voor een prikkie gekochte kleding. En natuurlijk, ergens wisten ze het wel, maar dat het zó erg was…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Noorse docu toont misstanden in modewereld aan
Sluiten