Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 29 jan 2015
Leestijd: 4 minuten

Net als Kim en RiRi, ik wil het

Rihanna en Kim Kardashian zijn aardig vaardig met de make-upkwast. Waaruit bestaat hun ‘signature maquillage’ eigenlijk? Welke make-up gebruiken ze waar, en werkt het thuis ook? Metro vroeg het make-up artist Amanda Rijff.

Kim Kardashian

Haar look: Kim is echt extreem geshaped. En flawless. Ze heeft een mooi gezicht met hoge jukbeenderen, die ze graag laat zien.
Het gezicht: Haar geheime wapen is Banana Powder van het merk Ben Nye. Het vliegt echt de winkels uit, zo populair is het. Hiermee fixeert ze (of beter: haar stylist) de teint van haar gezicht. Vervolgens shapet ze met een bronzer haar kaaklijn en de zijkanten van het voorhoofd, om het smaller te laten lijken. Ze gebruikt veel concealer, tot ver onder haar ogen, kin en wangen. Eigenlijk op alles, behalve op haar voorhoofd.
Thuis: Zoveel concealer is echt niet nodig. Het weerkaatst het licht en geeft een rustige en uitgeruste blik, mits je het met mate gebruikt en goed vervaagt, anders wordt het onnatuurlijk. Bewerk niet alleen de kringen en wallen, maar ook het gebied eromheen. Maak een rechthoek onder je oog en vervaag die. Als je precies binnen de kring van je wallen blijft, accentueer je ze alleen maar. Maak met een bronzer een euroteken aan de zijkant van je gezicht, beginnend bij je voorhoofd, naar je jukbeenderen en langs de kaaklijn richting kin. Daardoor krijg je een gezonde glow, alsof je net terug bent van vakantie.
De wenkbrauwen: Volgens mij gaat Kim zelfs naar een wenkbrauwkapper, er zit geen haartje verkeerd. De vorm klopt met haar gezicht. Er wordt heel veel tussen de haartjes bijgetekend, met een vrij donker potlood, maar het klopt bij haar look.
Thuis: Wenkbrauwen kunnen een gezicht maken of breken. Zorg voor een goede epileersessie en houd je wenkbrauwen vervolgens goed bij. Neem een kleur die één tint lichter is dan die van jezelf en zorg dat je goed tussen de haartjes tekent, net als Kim doet.
De ogen: Iedereen ziet dat dit niet haar eigen wimpers zijn. Boven heeft ze hele matten nepwimpers, onder extensies. Ik ben er geen fan van, omdat je het accent op de wimpers legt en niet op de ogen in het algemeen. Wel mooi is dat zwarte randje in de zogeheten waterlijn. De oogschaduw is vrij neutraal gehouden. Ze heeft een cateye zonder eyeliner te gebruiken, gemaakt met oogschaduw.
Thuis: Doe eens alleen mascara op de bovenste wimpers. Dat zorgt voor een meer open blik, want mascara boven en onder verkleint het oog.
De mond: Dat is gemakkelijk: Kim kiest altijd voor een nudekleur op haar lippen. De rest is immers al extreem genoeg.

Rihanna

Haar look: Rihanna is net een kameleon: ze kan alles hebben. Haar signature is een stevige eyeliner.
Het gezicht: Ze gebruikt veel bronzer en blush, met highlights op de wang, dat maakt jonger. Ook gebruikt ze een duidelijke highlight onder haar wenkbrauw. Die heeft ze op zich niet nodig, omdat ze genoeg ruimte heeft tussen het oog en de wenkbrauw.
Thuis: Te veel highlighter is niet nodig, omdat het al snel lijkt alsof je een witte streep op de wang hebt. Als je het wel wilt: doe het met vloeibare concealer, niet met poeder.
De wenkbrauwen: Rihanna heeft een continu wisselend kapsel, maar stemt haar wenkbrauwen daar niet op af, zoals andere celebs wel doen. Ze gebruikt de juiste kleur. Dat zorgt voor een luchtigere, zachtere blik en die heeft ze wel nodig.
Thuis: De juiste kleur doet alles voor je. Je wenkbrauwen zorgen vaak voor een eerste indruk. Vergeet ook niet het begin van de wenkbrauw goed aan te zetten, hoewel er nu een trend gaande is om vooral de uiteinden te accentueren.
De ogen: Ze gebruikt veel koperkleuren, die staan haar goed. De arcadeboog en een groot gedeelte daarboven accentueert ze op die manier. Rihanna gebruikt valse wimpers, maar veel minder dan Kim.
Thuis: Veel mensen hebben rood in hun huid. Kies daarom voor kleuren met een koele ondertoon. Daarmee kan een kundig verkoper je helpen. Anders accentueer je alleen die roodheid maar, en doet de make-up niets anders dan dat. De juiste kleur oogschaduw bijvoorbeeld kan zorgen voor een heldere opslag.
Lippen: Rihanna kan alle kleuren lipstick dragen, of het nu knaloranje, paarszwart of donkerrood is. Dat zie je dan ook: ze durft te experimenteren en stemt de kleur van haar lippenstift doorgaans af op de rest van haar outfit.
Thuis: Kleuren afstemmen op je outfit lijkt een goed idee. Maar voor dagelijks gebruik werken complementaire kleuren vaak beter. Probeer het luchtig te houden. Houd de volgende richtlijn aan: bij lichte kleding een zachte make-up, bij donkere kleding kan een zwaardere look, zoals een stevige eyeliner en rode lipstick.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Net als Kim en RiRi, ik wil het
Sluiten