Jeroen Welling
Jeroen Welling Lifestyle 26 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse vierde bij Miss Universe-verkiezing

De Nederlandse Yasmin Verheijen is zondag vierde geworden bij de Miss Universe-verkiezing 2014. De 20-jarige Miss bereikte in Miami de finale, maar legde het af tegen de 22-jarige Colombiaanse Paulina Vega.

Verheijen, de vriendin van Feyenoord-voetballer Khalid Boulahrouz, streed tegen kandidaten uit meer dan negentig landen. Ze moest het in de allerlaatste ronde verder opnemen tegen de mooisten van Jamaica (vijfde plek), de Verenigde Staten (tweede) en Oekraïne (derde). Tijdens het traditionele vragenrondje droeg de Amsterdamse een geelkleurige galajurk en sprak ze zich uit tegen kinderprostitutie.

Nederland doet sinds de jaren 50 mee met de Miss Universeverkiezing. De laatste keer dat een Nederlandse Miss in de finale eindigde, was in 1992, aldus het ANP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse vierde bij Miss Universe-verkiezing
Sluiten