Dion Mebius
Dion Mebius Lifestyle 5 jan 2015

Natasja Froger uitgeroepen tot Dom Bontje 2014

TV-persoonlijkheid Natasja Froger is door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren uitgeroepen tot Dom Bontje 2014. In de jaarlijkse internetverkiezing gingen maar liefst 8.000 van de 20.000 stemmen naar Froger. Stylist van het Zuiden Roy Donders moet het met een tweede plaats doen, op de voet gevolgd door actrice Lieke van Lexmond.

Froger is de eer toegevallen dankzij haar jas met kraag van wasbeerhondenbont, waarmee ze regelmatig op tv is te zien. Wasbeerhonden worden op grote schaal in fokkerijen gehouden en vervolgens anaal geëlectrocuteerd. In Nederland is dit verboden, maar met name in Azië worden de dieren op grote schaal gehouden.

Lees ook: Naomi Campbell in opspraak om bontjas

De vrouw van René Froger zal haar oorkonde binnenkort ontvangen, uiteraard vergezeld met informatie over het dierenleed in de bontindustrie. De Bont voor Dieren hoopt dat Froger in het vervolg af zal zien van het dragen van de wasbeerhondenkraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Natasja Froger uitgeroepen tot Dom Bontje 2014
Sluiten