Dion Mebius
Dion Mebius Lifestyle 13 jan 2015 / 15:45 uur

‘Mogelijk einde aan Fashion Week in Amsterdam’

De Fashion Week Amsterdam van dit jaar is mogelijk de laatste. Het evenement wordt in zijn voortbestaan bedreigd omdat de gemeente niet wil bijspringen en buitenlandse shows wel financieel worden ondersteund.

Lees ook: Gedurfd: T-shirt met afscheidsbrief Kurt Cobain

Er wordt daarom overwogen om de Fashion Week te verplaatsen of er helemaal mee te stoppen, zegt organisator Bart Maussen tegen tijdschrift Quote. “Als er niet meer steun van de gemeente komt, is het einde oefening voor dit evenement in Amsterdam.”

Doordat Nederlandse modetalent door het buitenland wordt weggekaapt met zakken geld, wordt het steeds lastiger om de show rond te krijgen. “Ik wil geen jankverhaal houden, zie dit als een wake-up call. Wij zijn volledig afhankelijk van sponsors, en sponsoring was een lastige business de laatste jaren.”

Lees ook: Amsterdamse Fashion Week eert overleden Molenaar

Ook de gemeente Amsterdam is er bij gebaat om het evenement te steunen, zegt Maussen. “De stad profileert zich in het buitenland ook als modestad en werkt actief aan het binnenhalen van internationale modebedrijven.” Wethouder Kajsa Ollongren lijkt volgens het tijdschrift wel positief te staan tegenover steun aan de Fashion Week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Mogelijk einde aan Fashion Week in Amsterdam’
Sluiten