Thomas Stevens
Thomas Stevens Lifestyle 3 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Mode in de nabije toekomst: 3D-‘Spinnenjurk’

Voor het geval dat je iets meer afstand wilt creëren tussen jou en je medemens is daar binnenkort een fashionable oplossing voor, hetzij met een futuristisch randje. De Nederlandse Ingenieur en designer Anouk Wipprecht ontwierp de zogeheten ‘Spinnenjurk’, een stukje draagbare technologie die 3D-prints combineert met mechanische apparatuur, om zo tot een ware sci-fi beleving getransformeerd te worden.

Het indrukwekkende resultaat is een serie van verschillende skeletachtige ledematen die “reageren op externe stimuli”, dankzij diverse sensors en afstandberekenende apparatuur die bedoeld zijn “om de ‘personal space’ van de drager te beschermen.”

Klaar voor de aanval

En met bescherming bedoelen we dat de jurk in staat is te transformeren tot een imposant spinachtig silhouet wat klaar staat om aan te vallen, indien nodig. Daartegenover staat dat als de drager juist kalm is, de uitwendige uitstulpingen zich daarop zullen aanpassen met ‘vriendelijkere’ bewegingen.

Lees ook: Vrouw gearresteerd voor 3D-print van vagina

Het ontwerp maakt deel uit van het Intel Edison platform, met input van Philip H. Wick van Studio Palermo, en zit momenteel nog in de testfase. Volgende week zal het zijn debuut maken in as Vegas tijdens de Consumer Electronics Show. Bekijk in de tussentijd hieronder het filmpje over het futuristische fashion item.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mode in de nabije toekomst: 3D-‘Spinnenjurk’
Sluiten