Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 2 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Kledingmerk IRA onder vuur

Het valt ook niet mee om in een overvolle markt nog een nieuwe en vooral originele naam te bedenken voor je kledinglijn. Dat ondervond ook een kledingmerk uit San Francisco.

Zelf vonden de bedenkers Impact Reduction Apparel wel goed gevonden. Het internet ontplofte echter, en twitteraars vroegen zich af of IRA ook bijvoorbeeld bomberjacks op de markt zou brengen. Immers, IRA is de naam van het Iers Republikeins Leger, dat geweld niet bepaald schuwt en een groot aantal bomaanslagen in Noord-Ierland en Engeland op haar naam heeft staan.

Lees ook: Beautyproducten worden steeds slimmer

De bedenkers van het kledingmerk IRA vaardigden een officieel statement uit, waarin stond dat ze geen banden hebben met het Ierse leger. ”Impact Reduction Apparel is wie we zijn, we hebben geen banden met welke terroristische groepen dan ook. We maken producten die skateboarders veilig houden."

Lees ook: Van gepest tot Naomi Campbell look a like

Het skateboardmerk bestaat al sinds september, maar de ophef ontstond pas deze week, nadat de bekendheid van het merk groeide. Om de naam populair te maken, deelden mensen stickers uit met IRA, die skateboarders op hun board konden plakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kledingmerk IRA onder vuur
Sluiten