Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 1 jan 2015 / 12:20 uur

Gemma Ward scoort campagne Prada

Het zorgde dat Prada de meest besproken modeshow van Milan Fashion Week werd, vorig jaar september: de comeback van de Nederlandse Lara Stone en de Australische Gemma Ward.

Lees ook: Dit T-shirt wordt nooit vuil

Maar er bleek meer voor het 27-jarige Australische model in te zitten bij het Italiaanse modehuis: Ward is het gezicht voor de lente-collectie van dit jaar. De zwart-wit campagne werd geschoten door de beroemde fotograaf Steven Meisel.

Lees ook: Winkeldief wordt betrapt; smeert poep over beveiligers

Ward besloot het na drie jaar intensief modellenwerk in 2007 rustiger aan te doen. Wellicht snel, maar niet onlogisch: ze was pas vijftien toen ze haar debuut tijdens Australian Fashion Week maakte, en opgemerkt werd door, jawel, Miuccia Prada. Een jaar later liep ze in New York tijdens de modeweek maar liefst twintig shows, tegen zo’n twintigduizend dollar per optreden, zo werd gefluisterd. In 2007 stormde ze de Forbes top 10 van bestbetaalde modellen binnen. Een jaar later werd gefluisterd dat ze met modellenpensioen was. Tot groot ongenoegen van Ward zelf: "Ik geniet gewoon van het gezelschap van vrienden en familie. Ik ben 20 jaar, in godsnaam!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Gemma Ward scoort campagne Prada
Sluiten