Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 27 jan 2015

Foto’s: Claes Iversen sluit Amsterdam Fashionweek

It’s a wrap, zeggen we dan. De Mercedes-Benz Amsterdam Fashionweek zit erop. Gisteren sloot Claes Iversen met zijn FW2015/2016 collectie de modeweek. Naast een tiental couturestukken presenteerde de ontwerper zijn tweede prêt-à-portercollectie van II by Claes Iversen.

Lees ook: Doutzen, is that you?

De Deense in Nederland wonende ontwerper liet zich voor zijn tweede prêt-à-portercollectie inspireren door IJslandse saga’s en de Noorse mythologie en sprookjes.
Dit gemixt met Russische invloeden vanuit Yves Saint Laurents Russian Collection zorgde voor een warme collectie vol rijke materialen en details met duidelijke referenties naar het koude Noorden. Een sweatshirt met een patchwork motief van de wilde vos uit Scandinavië, bijvoorbeeld. De saga’s en Noorse mythologie komen terug in de patronen, maar ook in de zelfontwikkelde stoffen.

Lees ook: In beeld: De Miss Universe Verkiezing

Ook de couturestukken kenden eenzelfde inspiratie. Veelal zelf ontwikkelde materialen, met rokken en jassen van ‘bont’ gemaakt van satijnen linten en wollen draad. Een waardige afsluiter van de Amsterdamse modeweek!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Foto’s: Claes Iversen sluit Amsterdam Fashionweek
Sluiten