Lifestyle 29 jan 2015 / 12:16 uur

Even Voorstellen: All Under One Roof

In de rubriek Even Voorstellen krijgen lifestyle-entrepeneurs de mogelijkheid hun merk of initiatief aan het grote publiek voor te stellen. Deze keer: Visual kunstenaar Heleen Blanken, die morgen op het door Jägermeister georganiseerde uitgaansevenement All Under One Roof in de Amsterdamse Studio/K staat.

Wat ben je, wat doe je?

Als visueel kunstenaar reis ik met dj’s mee en sta ik op clubavonden. Ik voorzie de avonden met mijn zelfgefilmde visuals. Zo hoop ik een extra dimensie te geven aan de uitgaansbeleving. Verder regisseer ik videoclips en ontwerp ik installaties.

Wat is het All Under One Roof-concept?Jägermeister heeft onder de noemer Concept 56 vijf jonge creatievelingen uitgenodigd om samen een evenement naar eigen smaak te organiseren. Voor All Under One Roof mogen drie personen, Michael Mayer, Orpheu the Wizard en ik, ieder een eigen kamer volledig naar eigen wens invullen. Aankleding, muziek, visuals, alles. Een dance-event in een nieuw jasje dus. Ik vind het persoonlijk mooi dat er op zo’n elegante manier geld beschikbaar wordt gesteld voor kunstenaars door een partij die zich ook niet heel erg zichtbaar opstelt. We konden echt doen wat we wilden.

Wat maakt dit evenement zo anders?Ik kan als kunstenaar echt laten zien wie ik ben en wat ik doe en ook het experiment aangaan. Met mijn visuals wil ik het sublieme van de natuur laten zien. De magie, want alles klopt zo mooi in de natuur, en ik vind dat we daar te vaak en te snel aan voorbij gaan. Ook voor de bezoeker is het anders. Die komen op deze manier veel dichter bij de artiest, het wordt daardoor veel persoonlijker.

Wat vind je er zo leuk aan?Het is mooi dat er nu erkend wordt dat visuals echt een toegevoegde waarde zijn bij clubavonden. Je kunt echt een extra beleving geven aan zo’n avond. Deze sponsor maakt het mogelijk om dure middelen als hoge kwaliteit beamers en schermen in te zetten. Dat ik de event met eigengemaakte beelden kan realiseren in samenspel met top-dj’s als Sandrien en Inigo Kennedy vind ik echt geweldig.

Hoe wordt er op jouw werk gereageerd?Het is net als met alle kunst, niet iedereen heeft dezelfde smaak en voorkeuren. Niet iedereen voelt ook die vaak krachtige synergie tussen muziek en beeld. Maar als ik maar één iemand raak, en die persoon bedankt me voor de mooie avond, dan ben ik al blij.

Zou een dergelijk evenement vaker moeten worden gehouden?De vijf jongens, Twan Ronnes, Dylan Werkman, Nol Cobben, Pieter Jansen en Ruben Leter zijn allemaal lieve en intelligente jongens die ik het gun. Zij hebben mij uitgenodigd om een keer langs te komen op kantoor en mijn visie te delen, iets wat ze iedere vrijdag met een andere gast doen. Richard Zijlma, directeur van het Amsterdam Dance Event, zat bijvoorbeeld ook in de denktank. Net als fastfood en fast fashion, heb je ook van die snelle dance-evenementen. Het mag wel minder hap-slik-weg. Het is een mooie manier om verdieping te creëren en dat mag vaker gebeuren.

ALL UNDER ONE ROOF vindt 30 januari plaats in Studio/K in Amsterdam. Toegang is gratis, maar inschrijven moet: www.allunderoneroof.nl.

(BC)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Even Voorstellen: All Under One Roof
Sluiten