Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 9 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Deuren dicht voor Macy’s en J.C Penney

Amerikaanse retailers Macy’s en J.C Penney sluiten dit jaar hun slecht lopende filialen. De focus voor de winkelketens ligt het komende jaar op kleinere en goedlopende winkels waar minder personeel rondwandelt.

Beide retailers gaan flink veel deuren sluiten komend jaar. Zo staat de teller bij Macy’s op veertien winkels en bij J.C Penney op maarliefst 39 filialen, waarna bij J.C Penney ook bij alle winkels in de warenhuizen de deur op slot gaat.

Lees ook: Joni Mitchell (71) in campagne Saint Laurent

De reden van het gooi-de-deuren-dicht beleid ligt voor de hand. "Ons bedrijf reageert snel op de verandering in de manier waarop klanten tegenwoordig winkelen. We moeten blijven investeren in ons bedrijf om ons te concentreren op hetgeen dat de klant leidt," vertelt Terry Lundgren, CEO van Macy’s.

Lees ook: Onderzoek winkels in het weekend ‘s avonds open

Ondanks het beleid zien de komende twee jaar negen gloednieuwe Macy’s winkels het levenslicht. J.C Penney opent geen nieuwe zaken in 2015.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deuren dicht voor Macy’s en J.C Penney
Sluiten