Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 12 jan 2015 / 12:31 uur

De mooiste looks van Frans Molenaar

Dit jaar zou hij zijn honderdste show geven, en gevraagd naar hoe lang hij nog door zou gaan, antwoordde Frans Molenaar: “Sowieso tot mijn 75ste.”
Het mocht niet zo zijn: afgelopen vrijdag overleed de ontwerper op 74-jarige in het ziekenhuis aan de gevolgen van een val van de trap.

Lees ook: Frans Molenaar overleden

Molenaar wilde ontwerpen, gedragen door modellen als Irene van der Laar en Kim Feenstra, maken die voor iedereen draagbaar waren. Zijn lijn voor C&A schoenen voor Manfield en brillen voor Pearl zorgden ervoor dat hij ook voor het grote publiek toegankelijk werd. Ook ontwierp hij bedrijfskleding voor vuilnismannen, Volkswagen, Akzo Nobel, Albert Heijn en Fokker.

Reacties

Harpers Bazaar hoofdredacteur Cécile Narinx herinnert hem als een zakelijk en kundig man, zo schrijft ze op de site van het magazine: "Als je zijn kleurrijke, geometrische ontwerpen nu nog ziet en in handen houdt, wordt zijn eigen signatuur en zijn vakmanschap duidelijk, en zie je hoe Frans’ kleding haar zeggingskracht behouden heeft. Dat hij naast kleding ook gordijnen, vloerbedekking, stoelen en zelfs rollators ontwierp, pleit voor zijn zakelijke slimheid – een Nederlandse versie van Karl Lagerfeld, met minstens zoveel gevoel voor dead pan humor en ironie. We missen hem nu al."

Vogues Fiona Hering laat via Twitter weten in shock te zijn: "Zo’n geweldige, leuke en getalenteerde man."

Collega Addy van den Krommenacker had veel respect en bewondering voor hem, zo zegt hij. "Toen ik nog niet als couturier werkte, volgde ik Frans al. Hij had altijd prachtige shows. Ik ben echt enorm geschrokken van dit heftige nieuws."

MetroMode.nl selecteerde de mooiste creaties van Frans Molenaar door de jaren heen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
De mooiste looks van Frans Molenaar
Sluiten