Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 15 jan 2015

De laatste show van Frans Molenaar

Ontwerper Frans Molenaar heeft vandaag zijn laatste show gegeven. Vanmiddag werd de couturier in intieme kring op de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied begraven. In de regen en met een zwarte Frans Molenaar paraplu in de hand stonden hordes familieleden, vrienden en modekennissen opgesteld. Klaar om afscheid te nemen van de geliefde modekoning.

Lees ook: De honderste show van Frans Molenaar komt er niet

Modejournalist Fiona Hering, model Anja Henneman, algemeen directeur Pals Brust van C&A Benelux en schoenontwerper Jan Jansen hielden een toespraak tijdens de afscheidsbijeenkomst in het Amstel Hotel, waar de afgelopen twintig jaar zijn shows plaatsvonden. Geheel naar wens van Frans werden er bitterballen en witte wijn geserveerd.

Lees ook: Wijn en bitterballen op begrafenis Frans Molenaar

Vorige maand, rond Kerst, viel Frans Molenaar van de trap. Hij werd opgenomen in het VU-ziekenhuis met een gebroken middenvoetsbeentje en een paar ribben, waarna zijn gezondheidstoestand verslechterde. Afgelopen vrijdag is de couturier overleden aan de gevolgen van zijn val, en liet de modewereld in diepe rouw achter.

Frans zou in mei 75 jaar worden. In maart stond de show van zijn honderdste collectie gepland. Het heeft niet zo mogen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
De laatste show van Frans Molenaar
Sluiten