Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 2 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

De laatste loodjes wogen zwaar voor Hans Ubbink

Hans Ubbink kondigde in april aan te stoppen met zijn gelijknamige kledinglijn. Zijn agenda voor dit jaar is leeg, maar de afwikkeling van kledinglijn Hans Ubbink viel hem erg zwaar, zo zegt hij in een interview met Het Parool.

Lees ook: Beautyproducten worden steeds slimmer

"Je begint niet ergens aan om ermee te stoppen. Ik had geen idee waar ik aan begon toen ik op 1 april aankondigde te stoppen met mijn bedrijf. Inhoudelijk wist ik wat me te doen staat, maar gevoelsmatig valt het tegen. Vergelijk het met tien kilometer hardlopen. Je denkt de negen kilometer gepasseerd te zijn, als je erachter komt dat je pas op acht zit. Je weet dat je het kunt, maar het laatste stuk is extra zwaar."

Ubbink kondigde vorig jaar na veertien jaar het einde van zijn kledinglijn aan, om faillissement voor te zijn. De sympathieke ontwerper blikt in de krant terug: "Achteraf gezien is dat helemaal niet zo ingewikkeld om te zien waar het mis is gegaan. Eén probleem was dat mijn ontwerpen niet meegroeiden met de oorspronkelijke doelgroep. De kleren lagen niet meer in mooie boetiekjes maar in grotere, minder modieuze winkels en het merk was te duur voor jongeren. Bovendien heeft de crisis ook mijn klanten geraakt. Doordat ‘de creatieven’ zwaar getroffen werden, konden veel winkels die Hans Ubbink verkochten het zich niet meer veroorloven groot bij mij in te kopen."

Lees ook: Poetin aan je ringvinger

Ubbink draait hij zelf voor de kosten op, en ook de afvloeiingsregeling van het personeel betaalt hij uit eigen zak, zo zegt hij eerlijk. "Ik wil geen geld verdienen ten koste van de mensen met wie ik jaren heb samengewerkt. Het lijkt me bovendien niet meer dan normaal dat je je eigen rommel opruimt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De laatste loodjes wogen zwaar voor Hans Ubbink
Sluiten