Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 13 jan 2015

De honderdste show van Frans Molenaar komt er niet

Het was zijn grote droom: het presenteren van zijn honderdste collectie. Een droom die niet uit gaat komen, nu bekend is geworden dat de jubileumshow van Frans Molenaar, die in september gehouden zou worden, niet doorgaat.
Het team van Molenaar is niet van plan de jubileumcollectie verder af te maken zonder de couturier, meldt Nu.nl.

Lees ook: De mooiste creaties van Frans Molenaar

"Die collectie hadden we hem heel graag gegund, maar dat gaan we niet meer doen", zegt zijn assistent Mirjam Bax tegen de nieuwssite. "Frans was hier ook altijd heel duidelijk in. Als ik er niet meer ben, dan houdt het op, zei hij altijd."De modeontwerper viel vorige maand van de trap en overleed vrijdag aan de gevolgen daarvan. Het nieuws dat Molenaar was overleden, werd pas drie dagen later naar buiten gebracht. "We hadden even de tijd nodig om het te laten bezinken. Als de pers er eenmaal lucht van zou krijgen, zou dit onmogelijk zijn."

Lees ook: Wijn en bitterballen op begrafenis Frans Molenaar

De assistent, die al 21 jaar als enige vaste personeel aan de zijde van Molenaar werkt, heeft nog niet nagedacht over een eventueel eerbetoon aan de ontwerper. "Eigenlijk heb ik nog helemaal geen tijd gehad om rustig te denken. Het is verschrikkelijk triest. Er gaat van alles door me heen. Ik ben hier 21 jaar naar toe gereden en ook dat houdt ineens op."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De honderdste show van Frans Molenaar komt er niet
Sluiten