Sigrid Stamkot
Sigrid Stamkot Lifestyle 18 jan 2015 / 19:50 uur

Brieven Jackie Kennedy aan ontwerpers geveild

Stijlicoon Jackie Kennedy had heel wat grote ontwerpers in haar fanbase. Zo kleedden onder anderen Oscar de la Renta en Oleg Cassini haar graag. Vaak stuurde ze de betreffende ontwerpers een bedankje, en een aantal van die persoonlijke brieven worden nu geveild in Florida.

Lees ook: Tilda Swinton snuffelt aan jassen

Het zijn de brieven die Jackie O. schreef aan onder anderen Bill Hamilton, toen hoofdontwerper bij Carolina Herrera, en interieurontwerper Richard Langham. In de persoonlijke noten stopte het stijlicoon vaak ook schetsen van ontwerpen die de voormalig presidentsvrouw graag zou dragen, ter inspiratie.

Lees ook: Noorse docu toont misstanden in textielwereld

Jackie wilde de wereld wat kleurrijker maken, zo blijkt uit één van de brieven. “Ik ben het zat dat iedereen constant zwart draagt, zoals in Mediterraanse dorpen waar iedereen 20 jaar lang rouwt”, zo valt te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Brieven Jackie Kennedy aan ontwerpers geveild
Sluiten