Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 13 jan 2015

Beauty: korte wimpers zijn gezonder

Diep zwart, giga gekruld of lang. Wimpers zijn er in alle soorten en maten, met name de nepwimpers. Uit onderzoek aan het technologie-instituut van Georgia is gebleken dat té lange wimpers de gezondheid van je ogen kunnen aantasten.

Lees ook: Iris Apfel en Tavi Gevinson in modecampagne

Een paar lange synthetische waaiers op je ogen plakken is doorgaans door de lijmcrisis al niet zo gezond voor je ogen en wimperpartij, maar Amerikaanse wetenschappers komen tot de conclusie dat korte wimpers daadwerkelijk ‘gezonder’ voor je ogen zijn.

Lees ook: De ene maat 46 is de andere niet

Maarliefst 22 zoogdierenogen werden onder de loep genomen om dit te vergelijken met synthetische wimpers op een nepoog. De wimpers van zoogdieren bestonden uit een derde van de totale oogbreedte. Ideaal voor gezonde ogen zegt hoofdonderzoeker Guillermo Amador. Zo blijven je ogen vochtig en krijg je tot 50 % minder stofophoping in je ogen. Lange wimpers werken tegendraads: dit leidt tot drogere en stoffige ogen. Het wimperideaal is door de onderzoekers niet beschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Beauty: korte wimpers zijn gezonder
Sluiten