8 augustus 2017 om 13:27
Lezerscolumn van: Wim Stolk
Wim Stolk

Mens & Maatschappij

Gaypride

Deze column in de krant?
19

De parade der zotten in Amsterdam hebben we gelukkig weer gehad.

Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten als je half naakt, al of niet met indianentooi, op een bootje in Amsterdam wilt gaan staan hossen. Maar als je geaccepteerd wilt worden als homo, dan gooi je toch op deze manier alleen maar olie op het vuur bij de groep homohaters?

Maar ik geloof niet zo zeer in een groeiende tolerantie voor deze groep mensen met hun afwijkende seksuele geaardheid, en al helemaal niet van de groeiende groep organisaties die zich steeds vaker aansluiten bij deze poppenkast op het water. Want dat is natuurlijk puur eigen belang, waarbij commercie en het kweken van goodwill een belangrijke rol speelt: zie ons eens tolerant zijn! Nee, de enige zuivere vorm van seksualiteit is die tussen man en vrouw, daar geloof ik in.

De groeiende intolerantie tegen homo’s, (ik sla ze goddank niet in elkaar), is alleen maar het gevolg van het feit dat elke andere vorm van seksualiteit tussen twee mensen niet oorspronkelijk zo bedoeld is, en dus bovennatuurlijk is. De groep die zich op welke manier dan ook verbaal verzet tegen deze alternatieve uitwassen in de samenleving weet zich in ieder geval geen raad met andersdenkenden op seksueel gebied, juist omdat dit in alles dwars tegen alle natuurlijke wetten in gaat. Mannetjes hebben een potlood en vrouwtjes een puntenslijper, en dat die twee als enige vorm voor elkaar zijn gemaakt lijkt me glashelder!

Waarom gebruiken homosympathisanten overigens steeds maar weer de vernedering, mishandeling en discriminatie van homo’s als argument om daarmee het andere uiterste te verheerlijken: een wereldwijde acceptatie van homoseksualiteit die blijkbaar voor iedereen als normaal moet worden beschouwd?

Natuurlijk is het niet goed te praten dat homo’s wereldwijd in elkaar worden geslagen en worden mishandeld. Maar daarom hoef ik nog niet af te wijken van mijn overtuiging dat de liefde tussen man en vrouw de enige zuivere vorm is? Ik sla geen homo’s in elkaar, maar ik zou als ambtenaar van de burgerlijke stand beslist geen homo’s in de echt kunnen en willen verbinden. Ook niet uit respect? Nee, als ik geen pindakaas lust dan koop ik het toch ook niet om Albert Heijn een plezier te doen?

In ieder geval wens ik voor een ieder, die zich anders heeft ontwikkeld dan dat oorspronkelijk is bedoeld, een eigen plek in de samenleving. Maar ga in ieder geval niet zo raar doen op zo’n botenfeestje!

19