9 november 2017 om 20:54
Lezerscolumn van: Theo Pepers
Theo Pepers

Good Vibes

Duitsland

Deze column in de krant?
12

Natuurlijk wil je niets liever dan dat je dochter gelukkig wordt. Je hebt haar dan ook het liefst in de buurt zodat je ze vaak kunt blijven zien. Mijn oudste dochter heeft een hekel aan reizen en vliegen in het bijzonder. Die zal dan waarschijnlijk ook wel liever in de buurt willen blijven wonen. Maar echter, als ze eenmaal een verre vlucht maakt om elders te gaan wonen, zal ze ook niet zo gauw eventjes naar het thuisfront komen. Duitsland bijvoorbeeld. Dat is niet zo ver. En makkelijk te doen met de auto.

Onlangs kwam ze thuis van school en vertelde trots dat ze een 9,8 had voor Duits. Ze haalt wel vaker een hoog punt maar het valt mij wel op dat het regelmatig de taal van onze oosterburen betreft. Ik zei wel eens dat ze daar later iets mee moet gaan doen. In Duitsland. Maar toch, het is een ander land en eigenlijk heb ik liever dat ze iets dichter bij huis zoekt. Lekker in ons eigen kikkerlandje. Niet te veel stimuleren dus terwijl je toch het beste voor hebt met je kind.

Ik weet het. Het is nog lang. Er kan nog zoveel veranderen. Ze is pas 13. Maar toch. Mijn gevoel werd er niet beter op toen ze enkele dagen geleden thuiskwam met een onvoldoende voor Nederlands.

12