8 november 2017 om 01:03
Lezerscolumn van: Sylvia Peters
Sylvia Peters

Mens & Maatschappij

My lips are sealed

Deze column in de krant?
19

Man, man, man… Wat kunnen vrouwen toch gecompliceerd zijn. Waarschijnlijk zijn er nu een heleboel heren die bij het lezen van de eerste zin driftig ‘ja’ knikken. Okay mannen, op sommige vlakken hebben jullie echt wel een punt.

Neem bijvoorbeeld dat ideale schoonheidsbeeld. Wie bepaalt dat eigenlijk? Of praten vrouwen dat zichzelf aan? Tegenwoordig durven de meeste meiden geen foto zonder filter meer te plaatsen en het liefst bewerken ze de afbeelding nog met een verjonging app of een andere photoshop. Zelfs de dames die zich al hebben bediend van de spuitjes met botox en fillers zijn nog ontevreden. Het kan namelijk altijd jonger en beter.

We laten wat extensions in ons geverfde haar zetten om wat meer volume te krijgen en de overige lichaamsbeharing wordt er met grof geweld met plakken hars afgetrokken. Ja joh, wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. De vingers worden opgesierd met een paar harsnageltjes, waar je waarschijnlijk met goed fatsoen niet meer mee in je geperfectioneerde neus kunt zitten. Dan plakken we wat extra wimpers op en misschien ook gekleurde lenzen in. We kunnen zelfs kiezen voor permanente make-up, zodat je zelfs na een korte, maar wilde nacht weer keurig opgemaakt opstaat.

Waar we vroeger nog voornamelijk werden verrast door de buurvrouw die ineens cup dubbel D had, in plaats van twee theezakjes, kunnen we tegenwoordig de hele plastische bouwmarkt verwachten. Oogleden liften, facelift, buikcorrectie, neuscorrectie of schaamlipverkleining. Ja, de verbouwing is vandaag de dag letterlijk van boven tot onder. Waar de bovenlippen volgens de laatste trends vol en wulps moeten zijn, moeten de lippen van onderen er uitzien alsof je ze gepikt hebt van je kleindochter. Dus we laten er gewoon wat repen af snijden.

Tot slot kunnen we ook nog ons sterretje bleken, net zoals onze tanden. Gelukkig zijn er tal van potjes make-up die andere plekken weer een kleurtje kunnen geven. Met alleen een poederdoos ben je er niet. Als je de verschillende make-up vlogs volgt, heb je voordat je het weet, zes lagen smeer op je verbouwde gezicht. Natuurlijk gaan we allemaal voor de ‘natural look’, puur en ongeschonden. Want die indruk wekken we graag, alsof we de tekenen van veroudering hebben kunnen weerstaan zonder al te veel poespas.

Beste mannen, ik denk toch dat jullie helemaal geen punt hebben. Vrouwen zijn helemaal niet gecompliceerd, ze zijn gewoon hartstikke nep. Maar niet zeggen dat je het van mij hebt hoor, my lips are sealed.
 

19