Het onderontwikkelde type

Sylvia Peters 23 aug 2017

Weet je wat ik zou willen?

Ik wilde dat ik weer twintig was, cup dubbel D, lang golvend haar en een afgetraind lichaam. Ik zou die leuke korte broekjes dragen, gecombineerd met strakke truitjes. Niet te strak, want niet iedereen hoeft te zien dat mijn lichaam eerder een moordwapen is dan een lustobject. Ik zou winkelen in stille steegjes, stappen in gevaarlijke steden en tot laat in de nacht alleen over straat gaan. Verder zou ik me keurig gedragen, want ik ben nergens naar op zoek.

Iedere man die naar me lacht, kan een bescheiden glimlach krijgen. Iedere man die ongevraagd aan me zit, krijgt een enorme knal. Lafbekken die niet alleen de confrontatie aan durven gaan, maar met meerdere tegelijk de seksueel getinte aanval inzetten, krijgen met mijn bionische lichaam te maken. Bovenmenselijke krachten en effectief genoeg om ze allemaal een lesje te leren. Mechanische systemen die kunnen zorgen dat ze de komende jaren niet eens aan seks meer willen denken. Alleen om ze te leren dat ze niet ongestraft aan vrouwen kunnen zitten die hier niet van gediend zijn. Ongeacht welke kleding die vrouw ook draagt of wat ze in hun ogen uitstraalt.

Maar ik ben geen twintig en ook niet bionisch. Mijn lichaam is niet zwaar afgetraind en ik ben misschien nog maar een stuk of twintig kamelen waard. Ik kan alleen maar hopen dat moeders zoals ik, aan hun zonen meegeven dat vrouwen niet zomaar tegen hun wil in betast mogen worden. Dat die meisjes korte rokken dragen omdat dit toevallig mode is en niet omdat ze ongewenste handen op zich willen voelen of zelfs erger willen uitlokken. Dat die zonen leren dat grote borsten geen vrijbrief zijn voor betasting en dat als ze zelf geen leuke vriendin kunnen vinden, ze bij hoge nood naar de hoeren kunnen gaan. Tegen betaling weliswaar.

Als je de krant soms leest, lijkt het wel of we af en toe terug gaan naar de Middeleeuwen. Aanrandingen,(groeps)verkrachtingen bij jonge, oudere en zelfs geestelijk gehandicapte slachtoffers. In de Middeleeuwen wisten ze misschien niet beter, maar nu ben je gewoon een loser als je denkt dat brute kracht gebruiken stoer of geoorloofd is. De geestelijke ontwikkeling en mannelijke eigenschappen van dergelijke primitieve figuren hebben duidelijk stil gestaan. Misschien kunnen voor die onderontwikkelde types een paar leuke middeleeuwse straffen bedenken.