Vakantie mb’s

Sylvia Peters 27 jul 2017

Terwijl half Nederland ergens geniet op een vakantiebestemming, draait de wereld gewoon door. Gelukkig mogen we tegenwoordig de mb’s in het buitenland er doorheen jagen, dus ook hier zijn we niet volledig afgeschermd van de idioten op de wereld.

Waar we ons vroeger alleen druk maakten over het feit of die donkere wolk boven het strand zou blijven hangen, vandaag de dag kijken we ook gelijk of het de komende uren en dagen nog steeds lekker weer blijft. We pakken tegelijkertijd wat nieuws mee en verbazen ons over het feit dat de theorie dat mensen van de apen zouden afstammen, in Turkije in een soort van doofpot wordt gestopt. We zien dat Trump weer een rare twitter uitspraak doet. De transgenders zijn dit keer de ‘lul’.
Een dwaas met een kettingzaag zorgt in Zwitserland wel voor erg realistische ‘fright nights’ en de natuur slaat in Frankrijk vlammend om zich heen. Zomaar een greep uit wat actualiteiten; een handjevol ellende.

Gelukkig hebben we hier een glaasje vol Spaanse wijn en nog genoeg mb’s over om te kijken waar we morgen kunnen raften. Tenslotte is het vakantie en zie je hier ook genoeg mensen die best afstammelingen van de apen zouden kunnen zijn.

Maar ik zie ook mensen die genieten van het leven, van de simpele dingen die je soms in je drukke bestaan over het hoofd ziet. Dat kan een schitterende natuur zijn, een stukje cultuur of bijvoorbeeld een overheerlijk gerechtje. Een kind wat zichtbaar geniet van de golven in de zee. Dat oude mannetje zonder tanden in de schaduw van de boom op het dorpsplein, druk gebarend naar zijn net zo oude vrienden. Het heerlijke zwoele muziekje bij de strandtent of de geur van die kleurige hibiscus. Een ondergaande zon. Een cocktail drinken met je voeten in het warme zand. Kleine dingen die je laten glimlachen, die je laten beseffen dat je leeft. Daar kan geen mb tegen op.