21 Juni – Nationale Lange Mensen Dag

StephanieB 22 jun 2016

Juist, we vieren vandaag het feit dat we blij mogen zijn dat er lange mensen zijn. Zo jij bent lang?! Tja, denk ik dan, dat wist ik echt nog niet…. Lijkt me toch redelijk normaal binnen Nederland. Desondanks schijnt het belangrijk te zijn en hoort het thuis in het rijtje van Dikke Truiendag en de Internationale dag van Naakt Tuinieren.

De gemiddelde Nederlandse vrouw is 1.71m, en dat schijnt lang te zijn. Met mijn 1.83m ben ik dus, in het land van de lange mensen, een lang mens. Als we even niet denken aan de moeite die ik moet doen om in bijvoorbeeld een Fiat Panda te klimmen, of in de gemiddelde Transavia stoel te passen, blijkt dat lang zijn best handig is: ik ben mensen nooit kwijt en zij mij ook niet, in menigtes krijg ik genoeg zuurstof en ik heb nergens een trapje voor nodig.

Ik snap niet zo goed waarom we lang willen zijn.. toch schijnt het een doel te zijn van veel mensen. Als man een sterke dominante beer zijn of als vrouw … ehh ja wat als vrouw?! Waarom willen we lang zijn? We hebben er inmiddels genoeg middelen voor gevonden om lang te lijken, zoals bijvoorbeeld hakken. Waarom trekken we die martelwerktuigen aan? Het staat mooi en je kont krijgt een lift maar waarom zouden we een teen moeten afhakken om enigszins plezierig overdag op die palen rond te lopen zodat we, zodra we thuiskomen, de rest van de avond tintelende voetjes hebben en ‘s nachts wakker worden van de kramp? En dan heb ik het nog niet eens over de blarenpleisters, anti-stress kussentjes, en al helemaal niet over het “Neerlands goed” het Kinderkopje. Tja, lang zijn, toch mooi.

Vandaar dat ik de redenering achter de introductie van de Dag voor de Lange Mens niet zo goed snap. Het is namelijk in het leven geroepen om stil te staan bij de problematiek van lange mensen. Waarom?! Ik ben juist blij dat ik lang ben! Een mikpunt van pesterijen in de jeugd? Door mijn lengte viel mijn A-sportieve aanleg juist niet op en kon ik de bal in of over elk net gooien en werd mijn Kipling mij niet de baas.

Lange Mensen van Harte Gefeliciteerd met vandaag, gisteren en morgen, en laten we nog maar vaak genieten van het kunnen gebruiken van de bovenste plan in ons keukenkastje.