7 oktober 2017 om 04:17
Lezerscolumn van: S. Raaz
S. Raaz

Actueel

Niet alleen Anne maar ook Xiana Meeuwse is vermist

Deze column in de krant?
10

Opzoek naar Anne en ondertussen is ook Xiana vermist. Twee bakkende handen op een kookplaat, we moeten werken aan beide zaken en dat zelfs tegelijkertijd. Maar waarom dan eigenlijk? Omdat er haast is van beide kanten, nadat er iemand vermist is en het niet te verwachten was, dan is het duidelijk dat we snel moeten ingrijpen.

Als we alleen maar aan de slag gaan met Anne en Xiana nog even laten wachten, dan kan het zo zijn, dat we misschien Xiana Meeuwse niet meer kunnen vinden. In zo een tussentijd wanneer iemand vermist is, dan kan er veel gebeuren. Iemand kan ontvoerd zijn, naar een ander land meegenomen, of misschien vasteghouden als een slaaf. Het kan van alles zijn, we leven in een nare tijdperk waar allergekste situaties plaatsvinden.

De Politie heeft tot nu toe niet zoveel over Xiana bekend gemaakt, als hoeveel er over Anne is gepubliceerd. Over Anna is er bekend gemaakt, dat ze iemand is met een verantwoordelijkheidsgevoel. Haar vriend vertelde, dat het er niets anders besproken of gebeurd was, dat ze gewoon na een stuk fietsen weer thuis zou komen. Ouders waren ook alvorens niet op de hoogte van het gebeuren. Het is dus duidelijk, dat Anne niet besproken is vertrokken. Het is dus hoognodig om opzoek te gaan naar Anne, want ze kan in een onveilige situatie zijn.

Maar hoe zit het dan met Xiana? Had zij ook een verantwoordelijkheidsgevoel? Zou zij niet weggaan zonder het te zeggen? Was dit te verwachten? Als dit te verwachten was, waarom?

Als medemens hebben we een plicht om een ander te helpen, want ook wij kunnen in zo een situatie belanden, of ons dierbare. In dit geval kunnen we alleen maar erover meedenken en signalen in de gaten houden. Daarom zit er benieuwdheid tegenover de vermissing van Xiana Meeuwse.

Wat er wel bekend is gemaakt, dat Xiana Meeuwse is vertrokken vanuit een onbekende bestemming. Hoe kwam ze daar? Hebben haar ouders eventueel geen mogelijkheid om in haar Google account te komen? Eventueel checken of ze aangemeld is op thuiscomputer?

Allemaal vragen die nog onbeantwoord zijn. We zijn ondertussen zeven dagen voorbij en nog steeds is er niets bekend over Xiana. Niks gevonden van Xiana en niets gehoord van Xiana.

Mijn eerste plaats voor zorgen, gaat naar degene die onverwachts zijn verdwenen, die het goed hadden thuis en nooit ver van huis willen zijn. Van wie het te verwachten was en zij ook vaker erover met elkaar hebben gehad, zij hebben vast een reden voor hun vertrek. Maar zo niet, dan moeten we hard opzoek!

10