15 juni 2017 om 13:15
Lezerscolumn van: Rianne Visser
Rianne Visser

Actueel

Komkommertijd.

Deze column in de krant?
23

Wanneer ik mijn telefoon pak en ik naar de weersverwachtingen kijk voor de komende dagen, zie ik volop zon en heerlijke temperaturen. Dat kan maar een ding betekenen, de zomer is in aantocht. Voor mijn gevoel was dat in april al het geval toen de temperaturen boven de 25 graden uitkwamen. Maar niet alleen de zomer is in aantocht, maar ook de komkommertijd.

Een bepaalde periode in het jaar waarin er geen nieuws te melden valt. Iedereen is heerlijk op vakantie, genieten van de zon en van elkaar. Zoals het heurt!
Als dan die beruchte periode is aangebroken, wordt er vanuit verschillende hoeken geklaagd, of er geen beter nieuws te melden valt. Tsja, er worden inderdaad video’s van schattige katjes gedeeld die elkaar likken, of van honden die kunstjes doen, of recepten om maar een krant mee op te vullen. Dit is natuurlijk niet intrigerend als de vakantie pas in september begint en je de krant aan het lezen bent in de trein op weg naar je werk.

Maar zijn wij dit jaar niet allemaal blij als er een komkommertijd aanbreekt? Ik in ieder geval wel. Geen nieuws over een terreuraanslag op jonge kinderen bij een concert, geen nieuws over kinderen die het raam uitgegooid worden, omdat er een brand is uitgebroken in een flat en de kinderen uit het raam gooien is de enige oplossing. En dan nog maar niet te spreken over het drama van de twee jonge meiden die heel Nederland in de ban hield over een mogelijke seriemoordenaar. Wat een intens verdriet. En tenslotte dierenmishandeling. Gisteren zat ik op social media en mijn oog viel op een item van RTL Late Night over olifanten die gehersenspoeld worden vanaf de geboorte. Ze worden geslagen met scherpe haken die aan stokken zitten. Vol afschuw bekeek ik de beelden. De tranen sprongen in mijn ogen. Waarom is deze wereld soms zo verknipt. Waarom is er zoveel haat en verdriet in deze wereld.

Wanneer de uitzichtloze komkommertijd aanbreekt, dan lijkt het net alsof de wereld even een vredige plek is. En zeg nou zelf, willen we dit niet allemaal? Snel pak ik mijn telefoon erbij en maak ik een foto van mijn kat die 2 meter hoog tegen een muur hangt, hopend dat ik deze foto snel kan delen onder een item over schattige katjes, wanneer er geen nieuws is. Ik kijk ernaar al uit!

23