AH is watching you!

Paul Wijnhoven 18 sep 2017

AH is watching you!

Afgelopen week in het nieuws: Onze nationale grootgrutter gaat zich als Big Brother gedragen. Voortaan word je boodschappenlijstje automatisch al voor je ingevuld naar aanleiding van je koopgedrag. Nog even en ze bezorgen ongevraagde boodschappen ongevraagd bij je aan de deur. Aangezien AH ook eigenaar is van BOL.com kan dat in de toekomst rare situaties opleveren:
‘Goedemorgen mevrouw, ik ben de bezorger van AH en kom de boodschappen van deze week brengen, het totaalbedrag is 1837,85, wilt u pinnen?’
‘Maar ik heb helemaal niets besteld !’
‘Klopt, maar dat hoeft ook niet meer, wij weten voortaan precies wat u nodig heeft’.
‘De afgelopen week heeft u niet zo gezond gegeten zagen we aan uw vorige bestelling, dus krijgt u nu de vers-box met verse groenten, uw kinderen hebben ook veel gesnoept daarom doen we er ook 2 elektrische tandenborstels inclusief tandpasta bij. Vorige week bestelde u nog vlekverwijderaar, dus gaan wij er van uit dat uw wasmachine niet meer goed wast, hierbij leveren we u het nieuwste model, doen er gelijk maar een droger bij want de zomer is voorbij en kun je de was niet meer buiten hangen toch?. De nieuwste CD van Andre Rieu omdat u naar zijn laatste concert bent geweest volgens onze gegevens. 4 kaartjes voor de Efteling want het is alweer een jaar geleden dat u er met de familie was en er zijn nieuwe attracties bijgekomen, leuk voor de kinderen. Het laatste model van de Philips Airfryer, u bestelde ooit frituurvet, dat is slechter voor u. We zagen ook dat u bijna jarig bent dus bij deze een mooie taart, borrelnoten, chips, tapashapjes, wijn, bier, fris, servetten, koffie, koffiemelk, suiker, toastjes, brie, worstjes en niet te vergeten bitterballen voor in uw nieuwe Airfryer. Een verjaardag geeft ook best wel veel rommel, ziehier de nieuwe stofzakloze stofzuiger, zoals u ziet blijven wij op de kleintjes letten, zegeltjes? Wat? Die spaart u niet? Waarom wisten wij dat niet? Zit er toch nog een kleine bug in ons systeem, tot volgende week dan maar weer!’.
Zo zou het dus binnenkort kunnen gaan, al chargeerde ik een heel klein beetje. Ik sluit de column af, m’n koelkast belt…..de melk is op, had AH toch moeten weten!