8 november 2017 om 07:59
Lezerscolumn van: Niemandsverdriet
Niemandsverdriet

Tussen Droom & Daad

Volg je hart

Deze column in de krant?
13

'Liefde overkomt je'. Toch probeert de buitenwereld mij steeds van het tegendeel te overtuigen. Intimi zeggen dat ik mijn dromen moet najagen, vanuit het uitgangspunt dat ik het waard ben. Ik heb daar niet zoveel mee. De horoscoop spreekt op bijna dagelijkse basis van actie ondernemen en zelfvertrouwen, maar de bewezen werkelijkheid van een half leven toont aan dat meegaan met de stroom het meeste succes oplevert.

Wie verliefd wordt op een getrouwd persoon zal er snel achterkomen dat de pijn groter is dan het verlangen; wie vader wordt kan beter zorgen dat hij een succesvolle relatie met zijn kind opbouwt, dan de spruit in een draagzak mee te slepen naar popconcerten en festivals. Wie dat toch probeert zal merken dat hij er al te snel te moe voor is. Die tijd komt wel weer.

'Feestdagen vier ik liever met vrienden', hoor ik ook vaak. Maar we eindigen toch meestal weer bij dat saaie familiediner. Is dat erg? Nee, hoor. Wie zich verzet tegen de stroom wordt vooral moe en onaantrekkelijk, misschien zelfs een beetje bozig, is mijn ervaring. En dat komt door al die goedbedoelde adviezen over het najagen van dromen. Meegaan met de stroom, dat is pas echt je hart volgen.

13