Hork!

Niemandsverdriet 18 sep 2017

Begin deze maand werd de eerste editie van het maandblad ’Hork!’ gelanceerd, een ‘glossy voor de echte man in een veranderende wereld’. Klinkt een beetje eng, maar goed, volgens het hoofdredactioneel commentaar van Dan Slikgraaf ‘gegarandeerd Sywert-vrij en niet gehinderd door enige spellingscontrole’. Dat is dan wel weer leuk, maar zo’n openingsartikel ‘Hoe versier je een narciste?’, wat moet je daar nu mee?

Meteen wordt duidelijk dat iedere medewerker onder pseudoniem schrijft, want het artikel van ene Victor R. De Peet wordt gevolgd door een column van Fax Mam (‘een schrijver met een moedercomplex in een steeds meer door vrouwen gedomineerde wereld’), en een receptenrubriek van een zekere Dico Nikshoorn, die ‘Weird Duck klaarmaakt in een pop-uprestaurant in de Westergasfabriek’. ‘Volgende maand maken we ganzenlever uit de Haarlemmermeerpolder’, aldus Dico.

Wederom leuk gevonden, maar alleen de onthullende fotoreportage op Sint Maarten, waarin een Antilliaanse poedelnaakt met een lampion door de onverlichte straten van het Caraïbische eiland struint, kon ons nog bekoren in deze babyboomerscatalogus. We gingen bijna Mart Smeets missen, en dat is een compliment. Nee dan liever de Joop! van Francisco van Jole. Hij weet, dat wanneer je als echte man verder wilt komen in een door vrouwen gedomineerde wereld je geen hork moet zijn, maar complimentjes moet uitdelen.