13 november 2017 om 21:40
Lezerscolumn van: Natasja Vermond
Natasja Vermond

Tussen Droom & Daad

Haastige spoed is zelden goed?

21

Half zes alweer! Nog even een laatste artikel afmaken en dan moet ik racen naar mijn date. Gelukkig is het prettig herfstweer. Je weet wel, niet dat regenachtige weer waarbij je over elk blaadje kunt uitglijden. Nee, een herfstige zongloed op de bomen en een helderblauwe lucht. Ik kan dus nog een ‘wat een mooie dag’ moment meepakken tijdens mijn gehaaste reis richting Den Haag.

Ik zal jullie even bijpraten. Ik date nu al een tijdje met deze jongen. Een paar dagen lang heb ik hem hints gegeven over mijn verrassingsdate. Met hints als ‘neem je zwembroek mee’ en ‘het is in de buurt’ iemand laten gokken naar mogelijke activiteiten is heerlijk voor de control freak in elke persoon, een echte aanrader. Niet dat zijn speculaties in de buurt kwamen van de werkelijke activiteit die ik gepland had, maar dat is ook het hele idee.

Terwijl ik richting zijn huis loop, vraag ik mij af waarom ik die ellendige, hoge hakken heb aangetrokken vanmorgen. Maar die gedachte vertrekt zodra de deur open gaat en de geur van Spaghetti avocado-carbonara met spekjes mij tegemoet komt. Wat een heerlijkheid! Ik besef weer eens dat het niet alleen de liefde van de man is die door de maag gaat...

Na het verrukkelijke diner bij hem thuis vertrekken we dan eindelijk naar de locatie. Als geëmancipeerde vrouw in spé neem ik het voortouw door te fietsen, hij mag achterop. Het is maar een kwartiertje, maar fietsen op hakken is echt geen aanrader. Ik denk dat menig vrouw daar wel over kan meepraten.

Eenmaal bij de locatie aangekomen, moeten we nog 42 verdiepingen omhoog met de lift (Rara, waar zijn we?). Ontzettend spannend natuurlijk, want twee tot elkaar aangetrokken personen in een lift zonder muziek, dat vraagt om oogcontact. In combinatie met weinig woorden kan dat tot ongemakkelijke situaties leiden. Gelukkig ben ik een expert in ongemakkelijke situaties en weet ik met hem daarin wel mijn weg te vinden.

Hoog in de toren laten we ons verrassen door een adembenemend uitzicht over Den Haag at night. Met lichtjes en al. Een romantische setting kun je het wel noemen ja. Toch krijg ik het warmer van onze goede conversaties onder het genot van de gin-tonic.

Romantiek moet je niet willen creëren, forceren of manipuleren. Zoiets ontstaat gewoon, denk ik. Zolang je er allebei maar voor open staat. Ik kan geen mannengedachten lezen, maar ik hoop echt dat ik deze ‘catch’ nog beter mag leren kennen. Daar wil ik mij in ieder geval wel vaker voor haasten.

21