Flor…zinniger dan de Covfefe van Trump?

Dagelijks worden we overladen met berichtjes op social media. Waarbij de afzender helemaal geen garantie meer hoeft te zijn voor de inhoudelijke kwaliteit. Soms krijgen we daar een beetje leeg gevoel van…en dan krijgen we zin in wijn. Vandaag dus een wijnfeitje waar je wat van leert (heb je weer gespreksstof voor op dat terras) en die je smaakpapillen een boost geeft. Ontdek of Flor ook een speciaal plekje verdient in jouw leven!

Flor komt slechts voor op bepaalde specifieke plaatsen in de wereld. Er moeten ideale omstandigheden aanwezig zijn voor Flor om zich te ontwikkelen en zijn werk goed te kunnen doen. We vinden hem bijvoorbeeld in het gebied de Jura in Frankrijk maar nog beter doet hij het in Jerez in Spanje.

Flor zoekt dus de beste stekjes uit en wil alleen daar leven. Slimme gozer, die Flor! Flor heeft het geluk dat hij een goedkope huisvesting prefereert, want Flor is een gist die leeft bovenop wijn. Wat deze gistcel doet is een deken vormen op de wijn en hem zo afsluiten voor de invloeden van zuurstof. Hierdoor ontstaat er een speciaal nootachtig aroma in de wijn. Dit is een heel specifieke smaak.

Ontdekken!

Ontdek zelf de invloeden van Flor. Probeer maar eens een fino sherry van bijvoorbeeld Tio Pepe. Al gelijk bij het inschenken komt de typische geur je tegemoet. Ook in de smaak is dit duidelijk te herkennen. Doordat de flor de wijn afsluit voor de invloed van zuurstof, heeft de wijn ook nog een heldere lichtgele kleur.

Proost!

**Ben jij ook zo’n raslevensgenieter, altijd op zoek naar manieren waarop het leven nog net wat lekkerder kan? Volg ons op http://www.facebook.com/mijnwijncursus en voortaan heb jij altijd inspiratie. Let op: exclusief voor Fijnproevers en Levensgenieters!